Home » Авторски страници, Е-Списание

Дарение за Мариана

2018.07.26 Няма коментари
Spread the love

Да помогнем на Мариана Христова за операция на очите й!

Нека всички помогнем на нашия добър приятел Мариана да запази очите и зрението си! Преди няколко години й бе направена операция на едното око, при открити еднакви нива на замъгляване (катаракта) и на двете. Но е необходимо да се направи такава и на другото око, тъй като от голямото натоварване само на едното око, има ненаблюдавани преди, рискови смущения в зрението и на двете. Ето защо на платформата за дарения gofundme (вж. линк) и на банковата й сметка (вж. по-долу) събираме средства, необходими за медицинско осигуряване и за операция.

Колкото по-бързо съберем средствата, толкова по-добре за Мариана, чието зрение рязко се влоши през последната седмица.

Предишната операция и лечение струваше към 2000 лева и по-късно още 800 за прегледи, лазерни корекции и лечение. Но този път ще са необходими малко повече средства, заради медицинското осигуряване, което би струвало около 1300 лв. за здравни вноски за пет години назад, заедно с лихвите, какъвто е регламентът в България за възстановяване на здравен статус. По този начин няма да има нужда от средства за евентуални бъдещи лечения, а парите по-нататък ще се подсигуряват най-вече от здравната каса.

Щом сте получили този линк, то вероятно познавате Мариана Христова. Добър приятел и отзивчива за човешката болка личност, което проличава и в живота, и в поетичното й творчество. Благодарение на нейния доброволен труд, сайтът Еврочикаго се превърна в място на честен журнализъм и в истинско културно средище. Стотици български автори от страната и чужбина (някои за първи път) видяха своите творби не само на страницата на сайта, но и в трите литературни сборника, които излязоха благодарение на всеотдайния труд на Мариана.

Сега е моментът да й се отблагодарим – всеки според възможностите си. Нека помогнем тя да продължи любимото си дело – обективно да отразява случващото се у нас и в чужбина и да се бори за българското дело, винаги на страната на неоправданите и нуждаещите се!

Нека заедно спасим очите й!

Освен тук, може да направите дарение през банковата й сметка (за дарения в български лева):

BIC:    CECBBGSF
IBAN    BG78 CECB 9790 10C7 5735 00
Central Cooperative Bank

Благодарим на всички, които ще откликнат, разпространят това съобщение и дарят за здравето на Мариана!

Още веднъж – линк за разпространение:

https://www.gofundme.com/mariana-christova039s-eyes

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.