Home » Авторски страници, политика

КС реши: ИК не отговаря на Конституцията

2018.07.29 Няма коментари
Spread the love

ВЪЗХЛАВА НА ОСЕМТЕ

Позиция на д-р Георги Чалдъков

Снимката е от сайта на КС

Конституционно дело № 3/2018 г. беше образувано, след като 75 депутати от ГЕРБ поискаха становището на Конституционния съд (КС) за съответствие на Истанбулската конвенция (ИК) с българската Конституция. Така ГЕРБ – Ecce Boyko – като Пилат Понтийски, си изми ръцете пред народа, който е против узаконяването на ИК.

Осем от дванадесетте членове на КС не постъпиха обаче като римския си колега. ИК, подписана от Република България на 21 април 2016 г., НЕ съответства на Конституцията – това реши КС на 27 юли 2018 г. Осем съдии са “за”, четири – с “особено мнение”. Ето кои са “транссъдиите” на КС: Константин Пенчев, Филип Димитров, Румен Ненков и Георги Ангелов.

Дами и Господа конституционни съдии, хвала на осемте от Вас, които декодирахте крипотогенната същност на ИК, целяща брутална намеса в биологията на човека чрез узаконяването на джендър идеологията. Така Вие предпазвате обществото ни от диктатурата на суперлиберализма и една от нейните „прайдови“, екстериоризирани изяви – ЛГБТИ (гей, лесбийки, бисексуални, трансджендъри и интерсексуални).

Тази диктатура води до биосоциална и морална криза на съвременното общество. Тя е the most dangerous idea in the world, както я диагностицира биоконсервативният учен Францис Фукуяма. А векове преди него Платон каза: “Тиранията се установява от твърде крайната свобода, която поражда твърде голямо и твърде жестоко робство.”

Хвала Вам, че заявихте: „В Конституцията „биологичният пол „жена“ се свързва със социалната роля – „майка“, с „раждане“, с „акушерска помощ“. Накратко, понятието „пол“ се използва от конституционния законодател като единство от биологично детерминираното и социално конструираното. Социалното измерение в Конституцията не създава социален пол, независим от биологичния, както е предвидено в Конвенцията“. И още: „традиционно човешкото общество се изгражда върху половата бинарност – тоест, съществуването на два противоположни пола, всеки от които е натоварен със специфични биологични и социални функции и отговорности“.

Това е в съгласие с мнението на експертите по конституционно право проф. Даниел Вълчев, проф. Пенчо Пенев, проф. Пламен Киров, Георги Марков, Борислав Цеков и други. С мнението на Светия Синод на Българската православна църква и на другите религиозни общности. И с това на учители, професори, академици, лекари, учени…, арогантно наричани „мнозинство“ от един от “транссъдиите”.

Следователно, (1) решението на КС означава, че ИК няма да влезе в Народното събрание, тъй като то не може да ратифицира противоконституционни международни договори, (2) „полицейската“ група GREVIO ще бъде persona non grata в България, и (3) Екатерина Захариева – правосъден министър през 2016 г. – е постъпила противоконституционно, като е подписала ИК от името на Република България.

Дами и Господа конституционни съдии, хвала Вам, че осъзнавате негативната връзка между суперлибералното и духовното в една обществено-политическа система. Хвала, че действате pro bono publico – за съхраняването на нашите семейни и християнски ценности.

Умението да мислиш европейски-и-действаш пробългарски е привилегия на духовно богати личности.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.