Home » Авторски страници

Заповедта за избиването на животни в Странджа е подписана от агроном. Няма такива препоръки в релевантните документи

2018.07.17 Няма коментари
Spread the love

Според ветеринарния лекар Пламен Пасков причините за избиването на селскостопански животни в Странжда са политически, не ветеринарно-медицински

д-р Пламен Пасков

Принудих се да направя ново видео (б.р.: то може да се види в края на публикацията) с разяснения и обяснения по отношение на държавния тероризъм, диверсията и вредителството, упражняваниявани и прилагани от институционални марионетки на колониалната администрация срещу животновъдството на България като традиционен поминък и срещу жителите на България, в частност: в Странджа (за пореден път).

И за да пресека веднага глупостите и опитите на кирияк-стефчовците и прочее колониално-слугинажна гмеж да се опитат зловонно да цвъркат и да вряскат: “Това не е така!”, “Това е в интерес на хората!”, “Такива са евродирективите/евростандартите/евродокументите/евроизискванията!”, “Ти не ги разбираш!”, веднага прилагам обсъждани и показани във видеото документи. Всеки може да си ги изтегли, прочете, разбере и осмисли.

1. РЕШЕНИЕ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ (ЕС) 2018/954 НА КОМИСИЯТА от 4 юли 2018 г., за установяване на определени защитни мерки с оглед на предотвратяване на разпространението на чумата по дребните преживни животни в България (нотифицирано под номер С(2018) 4374).

Препоръки и изисквания за избиване на животните в Странджа НЯМА!

2. НАУЧНО СТАНОВИЩЕ ОТНОСНО “ОЦЕНКА НА ЕПИЗООТИЧНАТА СИТУАЦИЯ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ВРЪЗКА С ВЪЗНИКНАЛИТЕ ОГНИЩА НА ЗАБОЛЯВАНЕТО ЧУМА ПО ДРЕБНИТЕ ПРЕЖИВНИ ЖИВОТНИ (PPR) И БЪРЗА ОЦЕНКА НА РИСКА“, съгласно Заповед РД-11-63/25.06.2018 г. на Директора на ЦОРХВ.

Препоръки и изисквания за избиване на животните при чума по дребните преживни (в Странджа) НЯМА!

3. Официален вестник на Европейския съюз L161. Законодателство. Година 61. 05.07.2018

Препоръки и изисквания за избиване на животните в Странджа НЯМА!

4. Официален вестник на Европейския съюз L161. Законодателство. Година 61. 26.06.2018

Препоръки и изисквания за избиване на животните при чума по дребните преживни (в Странджа) НЯМА!

5. ПРИЛОЖЕНИЕ КЪМ ЗАПОВЕД № РД 11-166/23.01.2018 г. ПРАКТИЧЕСКО РЪКОВОДСТВО ЗА БОРБА С ЧУМА ПО ДРЕБНИТЕ ПРЕЖИВНИ ЖИВОТНИ

Препоръки и изисквания за избиване на животните при чума по дребните преживни (в Странджа) НЯМА!

6. Френската лаборатория CIRAD е с партньори, сред които са фондация “Отворено общество”, “Рокфелерови фондове”, и фондацията на Мелинда и Бил Гейтс. Тоест, тя е грантомотивирана. Заключението на тази лаборатория не е проверено, не е препотвърдено от друга лаборатория, което е грубо нарушение от страна на Министерство на земеделието и горите, и лично на министър Румен Порожанов, на БАБХ и лично на д-р Дамян Илиев, и на подписалия заповедта за избиване на животните инж. Николай Роснев, агроном.

7. Заповедта за избиването на животните РД 11-1245

Подписана е от доктор Дамян Илиев и от… АГРОНОМ!

Чумата по дребните преживни животни (ЧДПЖ) е ТРОПИЧЕСКА болест! България не е тропическа страна.

ЧДПЖ е СТАЦИОНАРНА (характерна за определени географски региони) болест. Характерна е за Западна Африка. България е в Югоизточна Европа.

ЧДПЖ е СЕЗОННА болест: проявява се най-вече през дъждовния сезон в тропическите страни. В България дъждовен сезон няма.

През 2018 година европейската част на Турция НЯМА зарегистрирани случаи на ЧДПЖ. Откъде се взе решението, че в странджанските села (отново) трябва да се избият животните?

Болестта се проявява бързо: инкубационният период е броени дни. Предава се само чрез пряк контакт. Защо тогава се избиват само ЗДРАВИ ЖИВОТНИ без клинични признаци, и без да са потвърдени за носителство на този вирус?
Защото причините за избиването на животните са ПОЛИТИЧЕСКИ, а не ветеринарно-медицински.

Д-р Пламен Пасков

——————————————————————————————————————————————————————-

Бел.ред.: Утре в София, от 12 до 15 часа местно време, пред сградата на Министерски съвет ще има протест в подкрепа на българските животновъди. Повече за този протест може да се види ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.