Home » Авторски страници

“Железният светилник” на Димитър Талев на сцената на Македонския народен театър

2018.06.08 Няма коментари
Spread the love

Постановка на “Железният светилник”, по едноименния роман на Димитър Талев, ще се играе на 11 юни т.г. на сцената на Македонския народен театър, съобщава македонската медия A1oN. Драматизацията е дело на Христо Христов, режисурата – на Асен Шопов. 

Димитър Талев (1898-1966). Снимка: Ви Ти Ви

Театърът на българската армия ще гостува в Скопие на Македонския народен театър и така за първи път, с тази постановка, роденият в гр. Прилеп автор на “Железният светилник”, “Преспанските камбани”, “Илинден”, “Гласовете ви чувам” ще бъде представен пред македонската публика чрез драматизация на емблематична негова творба. Както посочва и A1oN, описаната в романите на Талев Преспа е всъщност родният му град Прилеп.

Сградата на Македонския народен театър. Снимка: Уикипедия

Събитието се организира под патронажа на Министерството на културата на Р. Македония и Министерството на културата на Р. България – пише още A1oN. Очаква се на представлението да дойдат премиерите на двете страни – Зорав Заев и Бойко Борисов.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.