Home » Авторски страници, политика

Парламентарна република или… както я разбират в ГЕРБ

2018.06.11 Няма коментари

Карикатура: Христо Комарницки

Слушаме радио “Хоризонт” в колата, предават от Народното събрание и някакъв депутат от БСП критикува нещо Борисов.

Цвета Виетнамчева* се обажда на 30 секунди, докато тече речта на депутата: “Не обиждайте премиера”, “Ама моля ви се, не обиждайте премиера”.

Сега, разбирам, че Виетнамчева никога не е сънувала, че ще седи в стола, в който са седяли Стефан Стамболов, Захари Стоянов, Петко Каравелов, Петко Славейков и т.н., и е нормално да се чувства благодарна към човека, който й е осигурил тоя стол, но е хубаво да прочете Конституцията, само за информация поне, че депутатите могат да изразяват, каквото искат мнение от трибуната на НС, включително и да обиждат (според Виетнамчева) премиера, а то си има съд, ако премиерът се е почувствал толкоз обиден, че някой му държи сметка защо не ходи в парламента в държава с парламентарна форма на управление.

Снимка: alarmanews.com

Виетнамчева още не е разбрала, че всеки депутат стои по-високо от Бойко, щото е народен представител и може, и е длъжен да пита и изисква от Бойко всякаква информация, а Бойко е длъжен да се явява и отговаря на въпросите на депутатите, но не с “Какво да ви кажа сега…”

Съмнявам се някой в ГЕРБ да благоговее повече към Господ, отколкото към Бойко, и са толкова смешни в благоговението си, че чак нагарчат.

А Бойко, именно поради това благоговение, си повярва толкова, че вече, където ходи, все повече се излага, приемайки, че интелектуалното ниво е като това в ГЕРБ.

 

Стела Николова

———————————————————————————————————————————————————————————-

* Председателката на парламента Цвета Караянчева.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.