Home » Авторски страници, българи зад граница

Център “Зора” – участник в две големи инициативи във Вашингтон

2018.05.23 Няма коментари

Малка група от Български образователен и културен център “Зора” – Ричмънд, Вирджиния, се представи достойно на две невероятни събития във Вашингтон, на 12 май 2018 г. Сутринта помагахме като “домакини” в Посолството на България, част от проекта „Денят на Европейския Съюз“, а следобед се включихме в „Голямото хоро“ на Джеферсън Мемориал, част от инициативата на МОН „Розите на България“.

Жизнеността и енергията на учениците беше заразителна за доброто настроение на стотиците гости, дошли да посетят Посолството на Р. България, а на вратата ги очакваше хляб и шарена сол. За да не се чувстват отегчени от чакането на опашката, им беше предложено да се облекат в традиционни български носии и да си направят снимки. По-дълга опашка от тази пред нашето Посолство нямаше. Посетителите бяха привлечени, както от неспиращите народните песни и танци пред сградата, така и от изложението вътре – вкусна българска храна, вино и много информация за България.

На Джеферсън Мемориал се насладихме на пленителния български дух, благодарение на танцовите и певчески изпълнения на представителите от различните българските училища в района. Голямото българско хоро накрая постави рекорд с огромния брой участници!

 

Текст и снимки:

Ирина Кушлева

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.