Home » Авторски страници, българи зад граница

Снежина Мечева и Цена Джеймс с отличия от Министерство на културата

2018.05.22 Няма коментари
Spread the love

В ЧЕСТ НА 24 МАЙ “ЧАМКОРИЯ” СЕ ИГРА В ЛОНДОН

На 21 май 2018 г., в един от най-централните театрални салони на площад „Лестър” в Лондон, бяха връчени награди на Министерство на културата, по повод настъпващия празник на българската просвета и култура – 24 май.

Извънредният и пълномощен посланик на Р. България във Великобритания, г-н Константин Димитров, предаде от името на министър Боил Банов почетните грамоти на Министерство на културата, с които бяха удостоени:

Цена Джеймс

– г-жа Цена Джеймс – архитект с особени заслуги във Великобритания и България;

– г-жа Снежина Мечева – директор на Българското училище „Иван Станчов” към Посолството в Лондон, за принос в популяризирането на българската култура.

Снежина Мечева

Вечерта се превърна в празник за всички присъстващи, които имаха удоволствието да се насладят след това на изключителния моноспектакъл „Чамкория” по романа на Милен Русков, в изпълнение на невероятния Захари Бахаров.

Публиката бе възторжена, през цялото време на спектакъла прекъсваше изпълнението с овации. На финала Захари Бахаров бе извикан пет пъти на бис, с което всички изказаха своето огромно БЛАГОДАРЯ за таланта, вдъхновението, постижението!

Захари Бахаров като бае Славе в “Чамкория”. Източник: Novini.london

.

БУ “Иван Станчов” – Лондон

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.