Home » Авторски страници, политика

Инспекторатът на ВСС прехвърля топката на Цацаров след сигнал по случая “Иванчева”

2018.05.09 Няма коментари
Spread the love

В редакцията получихме материал от Гражданско движение “БОЕЦ”, във връзка с внесен сигнал от “БОЕЦ” до Инспектората на Висшия съдебен съвет, Министерството на правосъдието и Парламента, за неправомерни действия при ареста на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева и зам.-кмета Биляна Петрова. Инспекторатът на ВСС, вместо да образува проверка по сигнала на “БОЕЦ”, е препратил сигнала до главния прокурор Сотир Цацаров.

Ето пълното съдържание на този материал, който е публикуван в сайта на ГД “БОЕЦ”:

Отново рабунихме кочината и принудихме институциите да си прехвърлят горещия картоф в абсурдни опити да избягат от отговорност!

На 24.04.2018 г. БОЕЦ внесохме сигнал до ИВСС, Министерството на правосъдието и Парламента, с искане за образуване на проверка по повод бруталните действия на СП и КПКОНПИ при показния арест на кмета на район „Младост“ Десислава Иванчева и зам.-кмета Биляна Петрова, извършен на 17.04 в столицата.

Днес получихме отговор от ИВСС, подписан от главния инспектор Теодора Точкова. Абсурден отговор! Вместо да образува проверка по сигнала на БОЕЦ (както изисква законът), ИВСС препращат сигнала ни до Цацаров! Поредното доказателство за прогнилата съдебна система, дълбоките зависимости и страха на институциите да си изпълняват законовите задължения, за да не нарушат нечии интереси.

Въпросът е, защо Точкова и ИВСС бягат от отговорност? Защото, ако образуват проверка, няма как да я приключат със становище „няма данни за извършени нарушения“, защото нарушенията на СП и КПКОНПИ при ареста на Иванчева и Петрова са фрапиращи. И те добре го знаят. Няма как ИВСС да кажат: „да откажеш адвокат на задържано лице в продължение на часове е ОК“. И прехвърлят топката на Цацаров. Същият Цацаров, който беше разследван от ИВСС по сигнала на БОЕЦ за ЦУМ-гейт. Същият Цацаров, който обясняваше пред медиите, че действията на специализираната прокуратура са били перфектни и законосъобразни. И сега Цацаров трябва да разследва „перфектните“ действия на Гешев и КПКОНПИ. И изборът пред него е: или да уличи себе си в лъжа и да установи извършени нарушения, или да узакони противозаконните действия на прокуратурата, констатирайки липса на нарушения. Както се казва, Точкова го „начуква“ на Цацаров, а той ще трябва сам до си го „начука“. Ще видим! БОЕЦ катализираме процесите на самоизяждане в управляващата ни мафия и чрез своите действия разкриваме тежките зависимости в съдебната система, и разобличаваме мутренският характер на институциите, превърнати в бухалки в ръцете на властимащите и служещи за прикриване на престъпленията им.

И къде в това блато е върховенството на закона, демокрацията и защитата на човешките права?

БОЕЦ ще настояваме и ще изискваме от ИВСС да изпълнят законовите си задължения и да образуват проверка по нашия сигнал.

Продължаваме! В четвъртък, 10.05.2018 г., от 11.00 ч., в Пресклуба на БТА, София, на пресконференция, БОЕЦ ще представим публично отговорите, получени по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на финансите, Национална агенция по приходите (НАП) и други институции, във връзка с допълнителни данни, които поискахме по скандала с несъбрания Данък добавена стойност (ДДС) в размер на повече от 16 милиарда лева, както и документи, уличаващи финансовия министър Владислав Горанов в лъжа и изготвяне на документи с невярно съдържание.

Ще чуете как реагираха на нашите сигнали упълномощените институции в България и в Европейския съюз, и какви са последствията от скандалните разкрития.

Ще Ви представим лица и документи, които свидетелстват за схемите, по които в България се краде ДДС, както и за скандалните обвързаности на местните и национални институции, когато прикриват кражбите и разпъват чадър на крадците.

От първо лице ще чуете историята на бизнесмен, чиято фирма (една от най-големите в млекопреработвателния бранш) е открадната от съдружника му, след като потърпевшият поискал сметка за източено ДДС и сделки, неотразени в счетоводните документи. Със скандални подробности, той е готов да говори за укриване на данъци, криминална обвързаност между данъчни, полиция и магистрати. Ще чуете как в България изчезват обрзувани вече дела, как се палят къщи на неудобни бизнесмени и как добрите връзки с властимащите могат да ти помогнат да скриеш всяко престъпление – от кражба на ДДС в огромни разери, до класически рейдърство и палеж.

ГД „БОЕЦ“ ще обяви и бъдещите си действия – както по аферата ДДС, така и по конкретния случай.

Ще отговорим на всички въпроси и отново ще докажем, че България  се управлява от мафия, превзела всички институции и власти.

БОЕЦ финансираме цялата си дейност сами, а делата срещу криминализираните институции и мафията, превзела държавата ни, тепърва започват. Поемаме рисковете, плащаме цената за действията си срещу корумпираните ни управници, борим се за свободата си, будим заспалите и събираме непримиримите. За нашите съмишленици и всеки, който е съпричастен с битките ни и би искал да ни подкрепи, публикуваме банковата сметка на Сдружението. Благодарим за подкрепата, това е обща битка на гражданите срещу мафията!

Банка ДСК
IBAN:BG39STSA93000024804131
BIC:STSAGBSF
e-mail:[email protected]

ГД „БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.