Home » Авторски страници

“Възвишение” може да се гледа легално от българите по света

2018.05.31 Няма коментари
Spread the love

Кадър от филма “Възвишение”

За първи път българите по света могат да гледат легално и във високо качество филма на режисьора Виктор Божинов „Възвишение“, създаден по едноименния роман на Милен Русков. След забележителния успех по кината, лентата вече е достъпна и на Neterra.TV (www.neterra.tv), без това да обвързва потребителите с абонамент към телевизията. „Възвишение“ е достъпен като допълнителна услуга на онлайн платформата. Награденият за най-добър балкански филм на 22-ия Международен фестивал „София Филм Фест“ може да бъде купен или нает, и да бъде гледан от всяка точка на света.

Кадър от филма

Филмът е с изключително качество, както на картината, така и на звука, и може да бъде гледан на различни видове устройства. Чрез разпространението му онлайн Neterra.TV работи в посока за осигуряване на устойчивост на кино и телевизионните продукции в Интернет пространството. Иновативната онлайн платформа се спира на филма „Възвишение“, защото той покори много зрители в България с великолепната си режисура, актьорска игра и чувство за хумор.

Най-гледаният български филм за последните 7 години, „Възвишение“ е първият пълнометражен проект на режисьора Виктор Божинов и е базиран на едноименния роман на Милен Русков. Филмът разказва за двама „полу-революционери, полу-разбойници” Гичо (Александър Алексиев) и Асенчо (Стоян Дойчев), които през 1872 г. взимат участие в Арабаконашкия обир на Димитър Общи (Филип Аврамов), след което търсят Левски, за да му предадат важно писмо. Двамата се озовават захвърлени в природата, на трагикомично приключение, изпълнено с интриги, подлост и предателства, което ги отвежда до възвишение, където истината не може да остане скрита.

„При създаването на този филм за нас водещо е било качеството, както художествено, така и техническо. От тази гледна точка е удоволствие да работим с Neterra.TV и вярваме, че именно благодарение на тази платформа българите в страната и по света имат възможност да гледат нашия филм. Отново и отново“ – споделя режисьорът Виктор Божинов.

 

Албена Стоянова,

Neterra.TV

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.