Home » Авторски страници

Търкане на картончета и забрава

2018.05.05 Няма коментари
Spread the love

„За близо десет години приходите от хазартни игри в България са се удвоили и само за 2017 г. са стигнали над 3 млрд. лв. Тъй като данъчните облекчения са огромни, платените данъци за 2016 г. са само 177 млн. лв. Най-голяма печалба се регистрира от игрите с търкане на билетчета. „Ако през 2017 г. пазарът на тютюневи изделия е оценен на 3.5 млрд. лв., то платените акцизи и ДДС са за близо 3 млрд. лв. При огромните печалби в хазарта, платените данъци за 2016 г. са 177 млн. лв.“ – показва анализ на Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията, който цитира данни от системата Amadeus на Moody’s. Пред в. „Сега“ Безлов обясни, че анализът на данните показва агресивно и бързо разрастване на пазара на хазартни игри в България. Според справката в Amadeus, в България са регистрирани 1327 компании, които се занимават със залагания и хазарт. Крайните собственици на компаниите се изчисляват през алгоритми на системата. Оттам се вижда, че трите най-големи хазартни клъстера са групирани около компании на Васил Божков („Ню Геймс“ АД, „Евробет“ ООД, „Национална лотария“ АД и др.), Суди Озкан („Принцес Свиленград“ АД, „Стар Принцес“ АД и др.) и „Саневиан“ ООД („Уин Сити“ ЕООД, „Букмейкър 1“ ООД и др.)… Според данните, най-печеливши са компаниите на Васил Божков, които организират и игрите с търкане на билетчета. За 2017 г. „Ню геймс“ АД и „Национална лотария“ АД са обявили оборот от 88.5 млн. евро и 15.3 млн. евро, а общият оборот от най-големите хазартни компании на бизнесмена достига 296 млн. евро.“ – из материал на в. „Сега“.

Снимка: Аlarmanews.com

Добро утро от недържавата!

Някой спомня ли си, че 2.5 милиона поискаха смяна на избирателната система (не, че харесвам мажоритарен вот)?

Някой спомня ли си, че вече трябваше навсякъде да има машинно гласуване?

Някой спомня ли си, че вече експериментално трябва да има и електронно гласуване?

Само Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев се борят за това в съда, като се опитват да принудят назначената от управляващите ЦИК да изпълни закона, а тя се ослушва като гърмян заек в люцерна.

Нали си спомняте за делото точно преди извънредните парламентарни избори, в което съдът постанови, че ЦИК трябва да въведе машинно гласуване и обясненията на служебния премиер Герджиков, че няма откъде да набави толкова машини.

Е, оттогава мина повече от година, а ЦИК все така не намира машини, понеже не търси.

Суверенът на тази страна поиска промяна на избирателната система, но това затруднява управляващите, които са овладели механизма на тази до съвършенство, а ако има промяна, ще е необходим умствен капацитет, който да вложат, за да овладеят и нея, а те го нямат.

И какво направиха управляващите, за да забрави суверенът какво иска?

Пуснаха му хазарт!

Търкат 3 милиона човека – повече са от тези, които поискаха промяната.

Ето това се казва джакпот, но го спечелиха те, а не ние, защото освен, че забравихме какво искаме, ставаме и все по-бедни, за сметка на Божковци и Шишита, които обират 3 милиарда от нашите пари, които вместо да се влеят в търговския оборот и да помогнат за задвижване на икономиката, отиват в банкови сметки, строежи по морето и за подкупване на политици.

Ами, да Ви кажа честно, сега сме с един проблем повече от 2017-та година, и той е много по-голям от всички останали, защото хазартът е болест, която се лекува само с ампутация, но не на човека, а на хазарта!

Та, чакам да чуя кой ще се осмели да поиска пълна забрана на картончетата, не само ограничаването им?!

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.