Home » Авторски страници

Ученици от Хасково събраха книги за българската секция в Библиотеката на Маунт Проспект

2018.05.17 Няма коментари

В Хасково се проведе акция за събирането на книги за българската секция на библиотеката в Чикагското предградие Маунт Проспект.

Българския раздел в Маунт Проспект бе отворен за Първия учебен ден на 2017-а учебна година. А сега, по случай Деня на българската просвета и култура, ученици от Хасково решиха да съберат още книги за българската секция.

Инициатори за тази кампания са Таня Каражекова, училищен психолог в Средно училище “Васил Левски“ – Хасково, и Адриана Добрева – регионален мениджър на модна агенция “Интерсаунд“.

Инициативата е с мотото “Приятели зад граница” и в нея вече се включиха десетки деца от Хасково и Димитровград.

Развълнувани от възможността да покажат своята съпричастност към живота на своите сънародници отвъд океана, децата бяха подготвили презентация на тема „Приятелството“. Те получиха и поздрав от децата в Чикаго с благодарност за милия жест (вж. видеото).
.

.

Заедно с книжките за САЩ ще замине и поздравително писмо и тетрадка с контактите на българските деца, за да се свържат с тези зад океана. Така тази благотворителна акция ще се превърне и в един презокеански мост за нашите деца, която да ги сближи и сприятели.

Момичето на снимката е родено в щата Илинойс, а родителите й са от Хасково.

 

Живко Славов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.