Home » Авторски страници

Босия: Домати срещу депутати

2018.05.07 Няма коментари
Spread the love

БЕЛЕЖКИ ОТ БЛОГА НА НИКОЛАЙ КОЛЕВ – БОСИЯ

След като председателката на Народното събрание Цвета Караянчева отказва да даде какъвто и да било отговор на писмо на Николай Колев – Босия до нея, отнасящо до схема за продажба на шофьорски книжки, на 25 април той праща уведомително писмо до Софийска община, че на 25 април ще започне протест с гнили домати. Два дни преди това, на 23 април, той пише в блога си, че:  “в сряда, 25 април, в 8 ч. 15 мин., ще заема позиция до сградата на НС и ще обстрелвам с гнили домати депутатите, които се изплюха върху клетвата си и станаха съучастници в тежката корупция в МТИТС, вследствие на която се избиват, раняват и осакатяват хиляди български граждани годишно”.

Следват бележки от блога на Босия, посветени на протестите, които той прави на 25, 26 и 27 април.

25.04.2018 г.

ЖУРНАГЛИСТИТЕ НЕ ЗНАЯТ НИЩО

Днес сутринта в 8 ч. 15 мин. бях с гнилите домати, метла и лопата пред задната врата на парламента, както бях обещал и обявил. Там ме чакаха 6 милиционера, барабар с началниците им. Естествено, опитвайки се да говорят с мен, те не се представяха, както е по правилник и закон. Вероятно от напрежение си забравят имената. Въпреки тяхното активно пречене, успях да хвърля доматите.

Внезапно амокът ги нападна и началниците решиха да ми направят предупредителен протокол. Обясних им внятно, че такъв протокол е противозаконен, за което има съответните съдебни решения, влезли в сила. Тези мои думи не стигнаха до съзнанието на милиционерите. Под диктовката на най-старшия милиционер една млада дребна милиционерка пишеше глупост връз глупост. Най-напред решиха, че не съм изпълнил милиционерско нареждане. Това може да се роди в главата на изключително семпъл тип, защото с едно такова нареждане те суспендират Конституцията, Закона за събранията, митингите и т. н., в частта им за правата и свободите на човека. След това написаха, че подлежа на наказание по НК, УБДХ и така нататък. Обясних им, че има съдебни решения и във всичките тях замерянето на депутати с домати е легитимен протест и не представлява престъпление или административно нарушение. Дреме му на милиционера на дедовия, че някакви си там съдии са издали окончателно решение, че мога да замерям депутати с гнили домати. Дори са дописали, че мога да ги замерям с яйца, блажна боя, найлонови пликове, пълни с вода, стари обувки и прочее предмети, които не могат да причинят телесна повреда. Естествено, тях не ги биваше в стихоплетството и по тази причина отказах да подпиша тези тъпи измишльотини. Поисках екземпляр, за да мога да го атакувам в административния съд, но милиционерите отказаха да ми дадат такъв. Затова ще поискам среща с “адмирал Нелсон”, пардон, министъра на МВР Радев, и ако и той ми откаже, ще се срещнем в съда.

Понеже ме съпровождаха през цялото време няколко милиционера, се обърнах към момичето-милиционерка да ме изпрати до къщи. Тя мълчаливо ме гледаше и се чудеше дали да приеме.

Така или иначе, не ми се говореше с милиционери и се прибрах в къщи.

 

НА 26-ти ОТНОВО ГИ ЗАМЕРЯХ, НО ТОЗИ ПЪТ С ЯЙЦА

На 26-ти реших да разнообразя джепането и взех яйца. Отидох на пусията. Естествено, там ме чакаха десетина полюцаи, начело с Герасимов и Кьосев. Проведохме няколко остри разговора и аз започнах да обстрелвам “народните” бранници. Ченгетата всячески ми пречеха, затова минах на мортирна стрелба.

Понеже продължиха да се заяждат, след акцията отидох в СГП и при Омбудсмана, и внесох протести за грубите закани и отказа на МВР да осъществя своя легитимен протест.

Само след час са отишли при мой приятел, който работи в ИА “Автомобилна администрация”, началници от министерството и прокурори от Специализираната прокуратура и са го кандърдисвали да ми въздейства да спра с протестите. Тези глупаци смятат, че щом съм взел решение и съм обмислил всички последствия, някой може да ми въздейства. Защо не дойдоха при мен, за да се опитат да ми въздействат?

Отговорът е елементарен. Защото днаят, че Конституцията, Законът и съдебните решения са изцяло в моя полза.

 

И НА 27 АПРИЛ “ПОЧЕРПИХ” ДЕПУТАТИТЕ С ГНИЛИ ДОМАТИ

Вчера отново отидох на пусията. Както очаквах, там бяха трима Хфицери от МВР-Герасимов, Кьосев и още един. Имаше и една млада полицайка. Държанието им беше коренно различно. Бяха меки, възпитани и разумни, доколкото един български полицай може да бъде разумен. Опитаха се само с гърди и ръце да ми попречат, но бяха кротички и говореха на вие.

“Почерпих” депутатите и се прибрах в къщи.

Сега са почивни дни. Но в сряда, четвъртък и петък отново ще отида, за да не си помислят, че съм променил мнението си за “народните” бранници и полюцията, пардон, полицията.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.