Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” получи отговор от Европейската комисия на сигнала си за ДДС-гейт

2018.05.03 Няма коментари
Spread the love

БОЕЦ получихме отговор от Дирекция „Граждани и сигурност“ към генералния секретариат на Европейската комисия, подписано от г-н Жулиен Мусние (член на експертната мисия на Европейската комисия по Механизма за сътрудничество и проверка), след сигнала ни до ЕК за ДДС-гейт и репресиите срещу следовател Бойко Атанасов. 

В писмото се казва:

Както вероятно знаете, Комисията следи усилията на България да подобри съдебната си система и борбата с корупцията и организираната престъпност посредством механизма за сътрудничество и проверка (МСП)1. Този механизъм беше създаден при присъединяването на България към ЕС през 2007 г. с цел да се съдейства на българските власти и да се докладва за напредъка. В последния доклад по МСП, който беше приет на 15 ноември 2017 г., България се приканва да продължи усилията си в контекста на редица ключови препоръки, за да изпълни ангажиментите си по линия на механизма. Комисията следи развитията в България и в рамките на Европейския семестър за икономическо управление2. В този контекст Комисията неколкократно отбеляза, че са необходими допълнителни усилия в България, за да се намали размерът на сивата икономика и да се предприемат мерки срещу данъчните измами.

ДА ПРИПОМНИМ:

На 19.03.2018 г., на пресконференция в БТА в София, БОЕЦ огласихме информация и представихме документи за злоупотреби и установени задължения по ревизионни актове на НАП за над 16.2 милиарда лева, от които почти 6 милиарда вече са определени от НАП като несъбираеми!

През следващите дни БОЕЦ внесохме сигнали по случая в Парламента, прокуратурата и парламентарно представените партии.

На 26 март БОЕЦ информирахме и Представителството на Европейската комисия в София. Седмица след това получихме официално писмо, че сигналите ни са получени от ресорните служби в Брюксел.

А днес (на 2.05.2018 г. – б.р.), месец по-късно, получаваме и отговор от Брюксел, в който се акцентира на: „България се приканва да продължи усилията си в контекста на редица ключови препоръки, за да изпълни ангажиментите си по линия на механизма“, както и „Комисията неколкократно отбеляза, че са необходими допълнителни усилия в България, за да се намали размерът на сивата икономика и да се предприемат мерки срещу данъчните измами.“

Това на фона европредседателството и лъжите и манипулациите на управляващите, за успехите в борбата с корупцията и сивата икономика и контрабандата! Само че, лъжите не може вечно да прикриват истината! А Брюксел не може вечно да си затваря очите. Стъпка по стъпка и със всяко следващо действие и акция на БОЕЦ разобличаваме лъжите и престъпленията на управляващата ни мафия. Това е битка за справедливост и възмездие, битка за истината. Битка на гражданите да си върнат държавата от лапите на мафията. Продължаваме. Ще изпратим допълнителна информация до европейските институции и ще настояваме за реакции и ефективни мерки. Винаги водим битките си докрай.

През следващата седмица БОЕЦ ще обявим дата за пресконференция, на която ще представим нова информация, доказателства и факти за ДДС-измами, с участието на институциите и хора от администрацията и прокуратурата на най-високо ниво. С конкретни имена и документи. Ще разтърсим мафията за поред път и, надяваме се, ще събудим обществото и инстинктите му за самосъхранение. 

Отговорът от Европейската комисия идва на фона на пълното мълчание на българските институции! Президент – мълчи, без отговор на сигнала ни! Прокуратура – мълчи и без отговор на сигнала ни! Парламент – мълчи и без отговор на сигнала ни! Парламентарни партии – мълчат и без отговор на синала ни! Цялото мафиотско статукво пази омертата за грабежа на 16. 2 милиарда лева ДДС, обрани и одрани от гърба на най-бедният народ в Европа! Всъщност, и извънпарламентарните партии мълчат по темата. Защо ли?

 

Гражданско движение “БОЕЦ”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.