Home » Авторски страници

“Врагове” на Светослав Овчаров бе представен на София филм фест

2018.04.10 Няма коментари
Spread the love

Кадър от филма. Siff.bg

На 9 април в София, в рамките на София фил фест, бе премиерата на българския игрален филм ”ВРАГОВЕ” на режисьора Светослав Овчаров (продуцент, режисьор, сценарист и монтажист на филма). 

Кадър от филма: Siff.bg

Tакъв български игрален филм досега не съм гледала и смятам, че е явление. Подобно усещане за документалност и достоверност не бях съпреживявала от времето на „Мера според мера”. И толкова необходим именно в наши дни.

Кадър от филма. Снимка: Siff.bg

Светослав Овчаров е един от малкото съвременни български документалисти, пленен от необходимостта да претворява българската история по начин, по който да разказва правдиво, без украса и с достойнство.

Сега, в този свой игрален филм, той е  сбрал целия свой опит от дирене в историята ни на необикновеното в обикновените човешки съдби. Актьорите са така подбрани като лица, характери и талант, сякаш са родени (всеки един от тях) точно за тези си роли – роли на живота им.

Гледайте този филм.

Признателна съм, че имах честта да го съпреживея.

Филм, който децата ни трябва да видят, а възрастните – задължително.

 

Снежина Мечева,

говорител на Асоциацията на българските училища в чужбина

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.