Home » Авторски страници, българи зад граница

Българските първокласници във Виена вече знаят да пишат и четат

2018.04.30 Няма коментари
Spread the love

Празник на Буквите х 4 в БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Виена

Първи “а” клас

Събота е. Улиците са празни, все още упоени в ранния сън на почивния ден. А аз, натоварена с огромна саксия с прекрасни пролетни цветя, бързам с бодра стъпка и скрита усмивка за Българското училище. Трябва да сме в него по-рано от децата, за да успеем навреме да го украсим за нашия празник – Празника на буквите! Празникът на първолаците! Днес те за първи път ще покажат пред своите родители и близки какво са научили в Българското училище.

Е, кой се вълнува повече?! Дали децата, които все още несигурно повтарят своите стихчета, или ние, техните учителки, празнично облечени, щастливи и притеснени дали мъничките ни възпитаници днес ще успеят да покажат какво знаят.

Първи “в” клас

Празникът първи започват децата от 1-ви “в” клас. Стихчета, песни и въпроси, на които тези малки момченца и момиченца отговарят малко неуверено, но, срещнали окуражаващия поглед на своята учителка, смело, с усмихнати очички гордо казват на своите родители: „Мамо, татко, Вашето дете вече може да пише и чете!“. Накрая идва и красивата торта, специално направена за тях и за техния първи голям празник в училището. М-м-м, вкусно!

И всичко се повтаря четири пъти!

Първи “б” клас

И уж еднакво, а различно! Всяка учителка е успяла да остави своята неповторима красива следа в душата на своите възпитаници! И те им се отблагодаряват с нежно докосване, с кратък усмихнат поглед или пък с палава закачка.

Благодарят на Сълзица, на Симона, на Ани и на Краси – първите им учителки, които ще помнят цял живот, оставили днес най-важната и трайна следа на Добротата и Любовта в мъничките им сърчица.

ДА ЛЕТИМ СЕ УЧИМ СЕГА,

С НАС СЕ УСМИХВА СВЕТА.

Първи “г” клас

.

Д-р Ирина Ботева-Владикова,

директор на БУ „Св. св. Кирил и Методий” – Виена

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.