Home » Авторски страници

Социално предприятие в Добрич

2018.04.30 Няма коментари
Spread the love

Социално предприятие в Добрич? Някой да е чувал за подобно нещо?

Е, ние от фондация „Свети Николай Чудотворец“ го правим. Не се оплакваме, не хленчим, не плюем държавата. Създаваме работа за нашите питомци. Красиви цветя, отгледани от ръцете на хора, обявени за негодни. Отритнати от обществото, гледани накриво по улиците. А тези ръце раждат красиви цветя.

Погледнете само. Да, отгледани са от нашите хора – тези, които са с интелектуални затруднения. И то, без липса още на необходимите условия. Трябва само лекичко да се подпрат. Това е! От друго нямат нужда. За пръв път в живота си те се чувстват значими. Знаят, че създават красота. Ние не просим, не стоим с протегнати шепи пред някоя църква, разчитайки на милозливи хора. Работим.

Може и Вие да се включите към нас. Просто може да купите от нашите цветя. Забележете, не искаме милостиня! За Вас е без значение откъде ще купите, но за нас е въпрос на оцеляване.

Приятели, разсадът ни за цветя е почти готов. Украсете двора си с цветята, отгледани от нас. Всяка саксийка ще е със стикер „Чудната градина“. Първият магазин, който тръгна да работи с нас, е този на моята приятелка Светла Красимирова, на „Дунав“ 33 в Добрич, и още от утре там може да намерите нашите продукти. Но може да ни поръчате и на нас. Лично ще Ви изпълним поръчката.

Благодаря предварително на всички, които ще ни помогнат, за да направим света едно по-добро и по-красиво място за живеене.

 

Д-р Хасан Ефраимов

Добрич, 29.04.2018 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.