Home » Авторски страници, Е-Списание

Българката Маргарет Талев защити американската журналистика

2018.04.29 Няма коментари
Spread the love

На 28 април 2018 г. в столицата на САЩ Вашингтон (Дистрикт Колумбия) се проведе традиционният прием на Асоциацията на кореспондентите, акредитирани към Белия дом. Водеща роля в него имаше българката по произход Маргарет Талев (на снимката).

За втора поредна година президентът Доналд Тръмп пропусна този прием. Той говори по това време пред многобройни привърженици също във Вашингтон, но в щата Мичиган.

Президентът отново каза, че ще продължава да се бори срещу фалшвите новини, говори надълго за подобряването на икономиката и връщането на компаниите в Америка, както и за международното положение и успехите на политиката му.

Традицията на вечерята датира от 1921 г., като президентът и първата дама винаги присъстват на годишния прием на кореспондентите, акредитирани към Белия дом. Вечерята е събитие за набиране на средства за колежански стипендии и за връчване на награди за репортерска дейност, в което участват политици, журналисти и знаменитости. От 1980 г. всички президенти са присъствали на приема, било то демократи или републиканци, като единствено изключение (освен Тръмп) прави Роналд Рейгън през 1981 г., който тогава се възстановява от покушение.

Президентът на Асоциацията на кореспондентите на Белия дом Маргарет Талев осъди опитите да се оскърбява журналистиката. Вижте във видеото долу нейна реч пред гостите на събитието. В нея тя не пропусна да спомене и България.

Председателят на Камарата на представителите Пол Райън, който ще се пенсионира догодина, също не присъстваще на вечерята на Белия дом, но той изпрати видео съобщение до наградените и до бъдещите журналисти.

Още информация за събитието, както и някои факти от биографията на Талев, може да научите ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.