Home » Авторски страници, българи зад граница

Малко българско училище в инициативата “Розите на България”

2018.04.29 Няма коментари
Spread the love

На 5 май 2018 г., от 10:30 до 11:00 часа, Малко Българско училище (Little Bulgarian School) в Чикаго ще се включи в инициативата на Министерството на образованието и науката “Розите на България”.

Инициатива „Розите на България

МОН организира инициатива „Розите на България“, с участието на българските неделни училища в чужбина. На 11 май 2018 г. българи в десетки страни ще танцуват традиционно българско хоро, в чест на празника на Светите братя Кирил и Методий. Учениците от български неделни училища, както и техните учители, родители и приятели, ще се съберат, за да почетат българските традиции и култура, като част от инициативата „Розите на България”. Идеята на МОН е танцовите състави към нашите училища ще поканят всички желаещи да се хванат за ръце и да извият българско хоро, под звуците на емблематичната „Празнична сюита“, в изпълнение на оркестъра на БНР и ансамбъл „Тракия“. Всяко училище ще има възможност да организира и други съпътстващи изяви на децата, но обединяващият елемент ще бъде българското хоро.

Както вече съобщихме (вж. тук), участие в инициативата са заявили български неделни училища от Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Казахстан, Канада, Кипър, Мароко, Молдова, Обединени арабски емирства, Румъния, Русия, САЩ, Словакия,  Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Чехия и ЮАР.

Събитието на Малко Българско училище във Фейсбук – ТУК.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.