Home » Авторски страници

Перфектна акция или театър? Коментари за снощните удари в Сирия

2018.04.14 Няма коментари

ДЖЕРЕМИ КОРБИН: Бомбите няма да спасят животи или да доведат до мир. Тереза Май трябваше да потърси парламентарно одобрение

“Бомбите няма да спасят животи или да доведат до мир”пише лидерът на британските лейбъристи Jeremy Corbyn на стената си във Фейсбук, във връзка с бомбените атаки на САЩ, Великобритания и Франция в Сирия, извършени тази нощ. Корбин пише още, че: Тереза Май трябваше да потърси парламентарно одобрение*, а не да следва Доналд Тръмп. Правителството трябва да направи всичко възможно да накара Русия и Съединените щати да се споразумеят за независимо разследване, ръководено от ООН, на ужасяващата атака на химическо оръжие от миналия уикенд, така че тези, които са отговорни, да понесат последствия.”

*Лейбъристите, Шотландската народна партия и либерал-демократите са поискали гласуване в парламента преди Великобритания да предприеме военни действия. За разлика от тях, някои консерватори, включително председателят на Комисията по външна политика Том Туджендхат, са заявили, че правителството, оглавявано от Тереза Мей, няма нужда да чака одобрение от парламента. (Доналд Тръмп също не поиска одобрение от Конгреса.)

—————————————————

Ген. ДЖОНАТАН ШОУ, бивш командващ британските войски в Ирак, пред Sky News: Какъв е евентуалният мотив на Асад да организира химическа атака по това време и на това място?

“Пропускаме нещо много важно и то е: какъв е евентуалният мотив на Асад да организира химическа атака по това време и на това място? Сирийците побеждават. Това го потвърждават и американските военни, и даже генерал Въргъл каза пред Конгреса, че Асад печели тази война и ние трябва да го приемем. А миналата седмица Тръмп написа в Туитър, че американците са приключили и се изтеглят скоро от Сирия.”

————————————————-

Президентът ДОНАЛД ТРЪМП, туит от днес: Перфектно изпълнена акция

“Перфектно изпълнена акция снощи. Благодаря на Франция и на Обединеното кралство за тяхната мъдрост и силата на техните военни. Не можеше да има по-добър резултат. Мисията изпълнена!”

—————————————————————————

Видео от източна Гута, споделено днес във Фейсбук от Мариан Башур. Ако се съди по кадрите в това видео, някои граждани на източна Гута празнуват.

И коментар от МАРИАН БАШУР: Как се удря склад за химическо оръжие и жертви ЙОК??

“…били ударили складове и лаборатории за химическо оръжие. И медиите като папагали повтарят това, но адбажа да се питат или да попитат, как се удря склад за химическо оръжие и жертви ЙОК???!!! Всичко това някак ми напомня на див комунизъм, и толкова нелепа пропаганда, че като гледах Тереза Мей и Тръмп, мe изби на смях. Знам и съжалявам за мъката на всички, които очакваха железният човек да хване Асад и лошите

…снощи се случи само едно и това е, че закрепиха властта на Асад за още, ехе много дълго време.”

.

Мариана Христова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.