Home » Авторски страници, политика

Какво трябва да се направи, за да почнем да излизаме от батака

2018.04.14 Няма коментари
Spread the love

Карикатура: Иван Кутузов – Кути

1. ДДС-регистрация за фирми с над 200 000 лв. оборот за година (предложено от ДСБ още през 2014 г.), останалите на патент без оценки на риска, трудови медицини и прочие дивотии, които убиват всеки стартиращ бизнес. От фирма, регистрирана по ДДС, да не може да се прехвърля дружествен дял, без удостоверение от НАП за липса на задължения към държавата, а не тъпи декларации на Цецките.

2. ДДС на храни, лекарства, книги и култура – най-много 9% като в Румъния.

3. Пълна забрана за строителство в зелени площи (ще строят само на мястото на съборен блок или къща, със задължителна продажба на подземни паркоместа и задължително озеленяване). Най-добре като в Япония – кола си купуваш, ако представиш документ, че има къде да я паркираш. Категорично никаква амнистия за незаконно строителство.

4. Резки мерки срещу замърсяне на въздуха – срок за забрана на дизелите във времето, високи данъци за втори и трети автомобил в семейство, паркинги из кварталите, за да не се паркира в тревни площи.

5. Здравна реформа – край на монопола на НЗОК и рязко намаляване на администрацийката й. ТЕЛК-ова реформа – както кажат хората с увреждания, защото те най-добре знаят дупките в системата.

6. Административна реформа – незабавно въвеждане на електронно управление, подготвяно 10 години. (Илон Мъск в Космоса излетя за по-малко.)
50% съкращаване на държавна и общинска администрация.

7. Тотална реформа в образованието – категорично сегашната система не създава знания, генерира корупция и толерира частните уроци (на черно, за които никой не плаща данъци).
Спиране на печатане на 20 учебника по предмет, които плащаме ние. Край на практиката с безполезните учебници и безкрайните помагала, които плащаме ние.

8. Забрана на телевизионният хазарт. Забрана на всякакви картончета, за да имаме пари за истински неща.
Забрана за реклама на хазарт. Ако изобщо трябва да има хазарт, той да е само в курортни селища.
….

Много има, но най-първото е оставката на Цацаров, нова прокуратура без единоначалие, независим прокурор против корупцията, а не КОНПИ-та, изриване на сегашната политическа гмеж към затвора и край на колективната безотговорност. Лична и имуществена отговорност на всяко чиновниче.

Ако сте съгласни с всичко това, няма как да отивате и гласувате за ГЕРБ или БСП.

Те няма да го направят.

 

Стела Николова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.