Home » Авторски страници

Българският филм “Вездесъщият” със специална награда на Фестивала на европейското кино в Чикаго

2018.04.20 Няма коментари
Spread the love

На 19 април 2018 г. Филмовият център “Джийн Сискел” (GENE SISKEL FILM CENTER) оповести наградите от 21-вия ФЕСТИВАЛ НА ЕВРОПЕЙСКОТО КИНО (CEUFF), който се проведе от 9 март до 5 април 2018 г. в ЧИКАГО. Във Фестивала участваха 61 филма от всичките 28 държави от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, което го прави най-големият фестивал в Северна Америка за европейска филмова продукция.

Голямата награда на публиката спечели унгарският филм “ГРАЖДАНИНЪТ” / THE CITIZEN на режисьора Роланд Враник. Главният герой на филма е емигрант от Африка, избягал от гражданска война в родината си, който работи като охранител в супермаркет в Будапеща.

Българският филм “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ” /OMNIPRESENT на режисьора Илиян Джевелеков бе отличен с една от двете специални награди на публиката. По този начин нашият филм попада в Топ 3 на всички конкурсни заглавия. “Вездесъщият” е сатирична комедия за дигиталната епоха.

Кадър от “Вездесъщият”

Другият отличен със специална награда на публиката филм на Фестивала е холандският “ДЕЦАТА НА МИС КАЙТ” /DE KINDEREN VAN JUF KIET на Петер Латастър и Петра Латастър-Цзиш. Филмът е документален.

Генералното консулство на Р. България в Чикаго, което разпространи новината за наградата на българския филм, поздравява режисьора, актьорите и целия екип на “ВЕЗДЕСЪЩИЯТ” с постигнатия успех. Редакционният ни екип се присъединява към тези поздравления и се радва заедно със създателите на филма за полученото отличие.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.