Home » Авторски страници

“Посоки” откри тазгодишния кинофестивал на Европейския съюз в Чикаго

2018.03.09 Няма коментари
Spread the love

От 9 март до 5 април в Чикаго, във филмовия център Gene Siskel, се провежда 21-вият Годишен кинофестивал на Европейския съюз. Този най-голям фестивал в Северна Америка показва жизнеността на европейското кино с 61 премиери в Чикаго, представляващи всичките 28 държави от ЕС.

Според традицията на Фестивала, началната нощ се ръководи от страната-председател на Европейския съюз и тази година България имаше тази чест. Вечерта бе открита от Генералния консул на Р. България в Чикаго Иван Анчев. 

Българската презентация за откриването бе дръзката драма “ПОСОКИ” (“DIRECTIONS”) на известния режисьор Стефан Командарев. 

Кадър от “Посоки”

“Посоки” е българо-немска копродукция. Филмът е с участието на Васил Банов и Иван Бърнев. Съдържа шест истории, които се случват в шест различни столични таксита, в рамките на 24 часа. Той е история за силата да продължиш, въпреки суровия живот. За “Посоките”, по които поемат шестима таксиметрови шофьори с техните клиенти. Посоки като тези, по които минава и цялото българско общество.

Билетите за премиерата бяха разпродадени предварително. След премиерата аудиторията бе поканена на прием, организиран от българския генерален консул Иван Анчев. Филмът ще бъде показан още веднъж по време на Фестивала – на 15 март от 20.15 часа. 

“Посоки” спечели специална награда на кинофестивала в Сараево. Този приз на журито е за изключителното художествено постижение на целия екип. Още в началото на 2017 г. филмът на Стефан Командарев беше включен и в “Особен поглед” – официалната съпровождаща програма на юбилейния 70-и кинофестивал в Кан.

Трейлър на филма:

Филмът е продaден във Франция, Турция, Китай, Испания, Белгия, Холандия, Люксембург и Полша.

Chicago European Union Film Festival 2018

Opening Night Film! Chicago premiere!

DIRECTIONS

POSOKI / ПОСОКИ

2017, STEPHAN KOMANDAREV, BULGARIA/GERMANY, 103 MIN.

WITH VASIL BANOV, IVAN BARNEV

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.