Home » Авторски страници, българи зад граница

Трета среща на българския бизнес в Чикаго

2018.03.25 Няма коментари
Spread the love

На 22 март в център “Магура” се състоя Трета среща на българския бизнес в Чикаго и района, организирана от Българското генерално консулство в Чикаго. Генералният консул Иван Анчев и търговският представител Теодора Ботева бяха поканили на тази среща всички собственици на малък, среден или голям бизнес в Чикаго и района, които проявяват интерес. Целта на срещата бе предоставяне на информация за възможностите за развиване на бизнес проекти в България и САЩ, даване на отговори на често задавани въпроси в областта на търговско-икономическите отношения, представяне на български бизнеси в Чикаго и района.

Програмата на срещата включваше следните теми:

Темите за обществените поръчки и субсидии за жени предприемачи бяха включени в презентация за сертифицирани предприятия за договаряне и възлагане на поръчки; за субсидирането на бизнеси, собственост на жени, на щадско и местно ниво, и др.

Презентацията засягаше и Challenge.gov – инициатива на Белия дом за намаляване на бюрокрацията и ускоряване на иновациите, която включва конкурси, обявени от над сто федерални агенции.

Цялата презентацията, изготвена специално за срещата от търговския представител в генералното консулство Теодора Ботева може да се види тук – BG_Meeting 2018

Организаторът на срещата Теодора Ботева

На срещата на българския бизнес бе представена и информация за инициативи на Окръг Кук за стимулиране на икономическото развитие и растежа на работните места – устойчиви инвестиции в общността, растеж на бизнеса, привличане и задържане на работници и служители, жилища на достъпни цени, регионално планиране, развитие на работната сила.

Ето какви са Програмите за данъчни стимули в Окръг Кук
(Cook County Property Tax Incentive Programs):

BUILT in Cook Loan Fund
Cook County Industrial Development Revenue Bond (IRB) Program
Cook County No Cash Bid Program
Community Development Block Grant Program (CDBG)
HOME Investment Partnerships Program (HOME)
Emergency Solutions Grants Program (ESG)
Community Development Block Grant Program  – Disaster Resilience (CDBG-DR)

Повече информация по тези въпроси може да се намери на сайта на Окръг Кук, както и в приложения файл – Our Mission and Departments

Информация за дейността на Бюрото за икономическо развитие на окръг Кук може да се намери в приложената брошура: Pager Brochure-Nov 14 2017.

Гост на форума от Отдела за бизнес развитие към Окръг Куук (Bureau for Economic Development, Cook County) бе г-н Mohammed M. Elahi, който представи възможностите, които администрацията на окръга може да представи на бизнесите.

Звуков файл от неговото изказване може да чуете тук.

 

Още снимки от събитието.


.

.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.