Home » Авторски страници, българи зад граница

Първа конференция на българските училища в Германия

2018.02.01 Един коментар
Spread the love

На 3 и 4 февруари 2018 г. във Франкфурт на Майн, Федерална Република Германия, ще се проведе Конференция на българските училища в Германия.

Конференцията се организира от българското училище „Васил Левски“ във Франкфурт на Майн и Асоциацията на българските училища в чужбина, с любезното съдействие на Консулството на Р. България във Франкфурт на Майн и с участието на Министерството на образованието и науката, ДАБЧ, издателство „Аз Буки” и др.

На форума ще бъдат председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев, българският консул във Франкфурт Стефан Димитров, Наталия Михайлевска и Владима Попова-Натова от МОН, Диана Мирчева от кабинета на вицепрезидента Йотова, директорът на издателство “Аз Буки” Надя Кантарева-Барух, директорът на издателство “Просвета” Мария Карабельова, доц. д-р Благовест Златанов от Хайделбергския университет и др. гости.

Снимка: Българско училище “В. Левски”, Франкфурт

В Първата конференция на българските училища в Германия ще участват председателят и зам.-председателят на АБУЧ д-р Ирина Ботева-Владикова и Петя Цанева, членът на УС на АБУЧ д-р Адриана Любенова. Както и Камелия Конакчиева, Светла Кьосева, д-р Валентина Александрова, Галина Иванова-Кумбаро, Елица Йорданова, Катя Илиева, Дарина Тонкова, Мария Райкова и редица други учители от българските училища в Германия, и от наши училища в други европейски страни – Австрия, Великобритания, Испания, Франция, Холандия, Унгария, Кипър.

Списъкът с всички участници в конференцията може да се види тукСписък на участниците в Конференцията на БУ в Германия

Форумът, която ще се проведе на адрес:

SAALBAU Griesheim
Schwarzerlenweg 57
65933 Frankfurt am Main

ще бъде открит от Маргарита Русанова, ръководител на Българско училище „Васил Левски“ във Франкфурт, и д-р Ирина Владикова, председател на АБУЧ.

Програмата на конференцията може да се види тукПрограма на Конференцията 3–4 02.2017

Управителният съвет на АБУЧ, който информира за Първата конференция на българските училища в Германия, желае на добър час на всички участници.

.

One Comment »

  • Анастасов said:

    На сайта на АБУЧ няма една дума за това! 40 дни нищо не са публикували! Тази организация е за закриване!

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.