Home » Авторски страници

ГД “БОЕЦ” внесе заявление по ЗДОИ до НАП и министъра на финансите

2018.02.13 Няма коментари

Гражданско движение “БОЕЦ” е внесло днес заявление по Закона за достъп до обществена информация до министъра на финансите Владислав Горанов и изпълнителния директор на Националната агенция за приходите Галя Димитрова. Заявлението е във връзка за несъбрани суми по ДДС по влезли в сила ревизионни актове, които според “БОЕЦ” са за над 4,7 млрд. лв.

Ето какво пишат от “БОЕЦ” във връзка това Заявление:

“Днес, 13.02.2018 г., БОЕЦ внесохме Заявление по ЗДОИ до Владислав Горанов – министър на финансите и Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП, за размера на несъбраните суми от ДДС по влезли в сила ревизионни актове. По информация на БОЕЦ, става дума за НАД 4,7 МИЛИАРДА ЛЕВА, които НАП умишлено не събира от своите длъжници!

В държавата, в която НЯМА ПАРИ за лекарства, за болници, за увеличение на пенсии, за много други социални разходи, ИМА МИЛИАРДИ, които същата тази държава не иска да си събере! Това е изключително брутална схема за източване на бюджета чрез използване на институциите, които имат точно обратната задача. Заедно с ограбването на КТБ и аферата Белене, това е най-наглата схема за грабеж за последните 20 години. Определени олигарси, които дължат стотици милиони и дърпат конците на корумпираните ни политици, са поставили в подчинение цялата държава. Така работи управляващата ни мафия – ограбва и източва държавата и използва институциите – НАП, прокуратура, ДАНС и т.н. за прикриване на престъпленията си, а в това време огромна част от народа живее в мизерия и отчаяние. Доволни са само слугите на мафията, които обират трохите от трапезата на своите господари, които са ги назначили на държавната хранилка, за да изпълняват поръчките им и да защитават техните интереси.

В своите участия в предаванията на Люба Кулезич и Сашо Диков в BIT, следовател Бойко Атанасов разкрива част от схемите за източване на милиарди от държавния бюджет и прикриването от страна на прокуратурата на тези престъпления, чрез сключване на срамни (по неговите думи) и престъпни (според нас) споразумения с олигарсите-длъжници, уличени в тези престъпления. Заради дързостта си да дава трибуна на неудобни за властта хора и да разкрива мафиотската същност на управляващата ни клика, неприемайки ограничения и цензура; предаването на Кулезич бе свалено от ефир, а дни след участието на Атанасов при Диков, цялата телевизия бе „купена” и всички предавания свалени от ефир. Дали има връзка, всеки може да прецени. Страхът от разкриването на тази информация принуждава управляващите и стоящите зад тях олигарси да вземат крайни мерки. С внасянето на своето Заявление, БОЕЦ целим разкриването на цялата истина за този колосален грабеж и участващите в него.”

Както и, че:

“Множеството сигнали на БОЕЦ срещу Пеевски, Цветанов, Горанов, Цацаров, Борисов, Павлова, кмета на Видин, Станишев, Мондешки, Боршош и други преставители на управляващите остават без последствия, въпреки предоставената от нас информация, факти и документи, доказващи корупция, злоупотреба с власт и конфликт на интереси. Вместо разследване и повдигане на обвинения на корумпираните, спрямо нас последваха удари и репресии – разпити, призовки, ревизии, запори на сметки. Посегнаха дори на децата и семействата ни.”

Следва съдържанието на Заявлението.

До:

Г-жа Галя Димитрова – изпълнителен директор на Национална агенциа за приходите

До:

Г-н Владислав Горанов – министър на финансите

.

З А Я В Л Е Н И Е

ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОСТЪП ДО ОБЩЕСТВЕНА ИНФОРМАЦИЯ

ОТ ГД ”БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК … АДРЕС: … ТЕЛ. …

Като неправителствена организация с дейност в обществена полза, като представители на гражданското общество и в личното си качество на български граждани и данъкоплатци, на основание чл.3, ал.2, т.1, във връзка с чл.14, ал.2, т.3 от Закона за достъп до обществена информация, при условията на надделяващ обществен интерес, ние, ГД БОЕЦ, изискваме от изпълнителният директор на Националната агенция за приходите и министъра на финансите, да ни предоставят в законоустановения срок, на хартиен носител, в писменна форма, на посоченият адрес на ГД БОЕЦ, следната обществена информация:

1. Какъв е общият размер на несъбраната сума от данъка върху добавената стойност, установена с влезли в сила ревизионни актове на НАП за периода 01.01.2000г. до 31.12.2017 г.

2. Какъв е общият размер на несъбраните суми от данъка върху добавената стойност, установени с влезли в сила ревизионни актове на НАП по години, от 2000 г. включително до 2017 г. включително.

3. Какъв е общият размер на установения с ревизионни актове на НАП дължим данък върху добавената стойност за периода 01.01.2000 г. до 31.12.2017 г.

13.02.2018 г.                                                                  Г. Георгиев /председател ГД „БОЕЦ”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.