Home » Jokes, Авторски страници

Антиеволюция

2018.02.27 Няма коментари
Spread the love

Илюстрация: Рlovdivnews.net

Днес, на минус 6 градуса, при снежна виелица в Добрич, кварталните пияници отново жулят бира пред магазина. Зачулени в миризливите си ватенки, те пристъпват от крак на крак. Стискат бутилката със скъпоценната течност в ръце, за да не замръзне. Душите им и без това отдавна са се вледенили.

А бе, хора, вие нормални ли сте? Каква Европа бленувате с тия пияници? Какъв Шенген? Дори отказвам да си помисля, колко такива се наливат с бъчонки кофти бира и ракия, сврени на топло в домовете си.

Да, Премиерът е прав – много лош матриял. Затова го уважавам толкова много – такива тънки бъзици пуска, но повечето дори не ги разбират. И професорът е прав – Иво Христов. Е, малко е попрекалил с процентите, но навярно е бил под афект. В България все още има много читави хора и винаги ще има. И Вежди Рашидов е прав – тия пред магазина наистина не стават и за чеп за зеле.

Това е антиеволюция! Обратното на еволюцията. Тази земя се обезкървява от хилядолетия. Правили са го още византийците, после българските боляри. Не са останали по-назад и османците, фашистите, комунистите. Оцелявали са само подлизурковците, уличниците, негодяите, нехранимайковците, безделниците, дрипльовците и парцаланите. Те са давали ново потомство и те така, до днес. И всички ние сме техни наследници. Колкото и да се правим на важни и велики. Умните хора по тези земи са свършвали или на дръвника, или на бесилото, без да оставят гените си.

Ся, и да се сърдите, това няма да промени нищо. Естествено, припознаващите се могат да го правят, колкото си искат.

Мнозина забравят, че съм държал много сериозни изпити по биология и съм наясно с еволюционните теории. Добре съм запознат и с един друг раздел на биологията – паразитология. Та, паразитите винаги накрая умират от глад. Лапат, лочат на готово жизнени сокове, докато изсмучат всички хранителни ресурси на гостоприемника. В случая това е нашата земя. Паразитите не създават никога – само рушат.

Антиеволюцията ли? България е пример като за учебник.

Да споменавам ли милионите, чийто мироглед не се простира по-далеч от мизерната заплата, която получават? Вечер, наредени пред телевизорите, и те лочат бира и джибровица, а също и дезинформация. Дори не го осъзнават. Говорят със заучени фрази, неща, които са им казали други. Да понапънат мозъчните си гънки за тях е толкова трудно. Мирогледът им приключва с ценностната система на парите, за която им говорят непрекъснато. Да отидат на почивка с пари, взети назаем – това е толкова важно. Разбира се, немската машина, карана в Германия само от една баба, за тях е светая светих, а да забършат някоя разпусната колежка е…

Ох, спирам. Не ми влияе добре тази зима.

Хора! Мислете! Мислете! Мислете! Какво друго ви отличава от овцете, плодящи се в кошарата?

 

Хасан Ефраимов,

Добрич, 26.02.2018 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.