Home » Авторски страници, политика

Държавата рухва въглен по въглен

2018.01.08 Няма коментари
Spread the love

Снимка: Еconomic.bg

Разделението между Северна и Южна България (Княжеството, Източна Румелия и Македония), бих го казал – между Тракия и Македония, от една страна, и от друга – Мизия, се задълбочават до опасни за единството на държавата размери.

Не си мислете, че държава рухва като загасващо огнище. Разпилян огън е тя. Въглен по въглен. Парче не остава.

При първия сняг тази година имаше часове, в които беше проходима само “една тръба” при Витиня на “Хемус”. Двете части на страната бяха отрязани…

Стара планина е била естествената българска крепост. Сега е препятствие. Нейната проходимост, както и “усвояването на Дунав” е първостепенна държавна задача…

От ден на ден ситуацията става по-скандална. Глупави ли са? Подкупни ли са? Не зная.

В разходването на публичните средства, наши и европейски, се върши престъпление към държавата.

Тя не се гради като единно икономическо пространство. България е загърбила Дунав – най-голямата транспортна магистрала в Европа. От Сулина на Черно море до Ротердам на Атлантика и множеството разклонение по водните пътища на Европа. По-бавни са водните канали. Но са по-евтини и живописни. С лодка от Силистра до Париж или Копенхаген може да отидете.

Да имаме дюкян на кюше и да сме се вторачили в Босфора и плажовете на Черното и Бялото море, та то смърди, че не се трае.

Колко пъти Сметната палата (наша или румънска) е проверила договореностите между общините от двете страни на Дунав?… Не зная. Питам. Има халтураджийски договори между общините. Отворете сайтовете им и четете. Не чакайте ОЛАФ. Ще видите за какво става дума.

Колко “първи копки” има тунелът при Шипка? Чул съм за една – на Плевнелиев.

Колко “първи копки” има тунелът при Петрохан? Нито една. Кметовете на Берковица, Монтана, Вършец, Лом, Белоградчик, Видин, Кула, Чипровци и компания, дремят. Северозападна България има два контакта с останалите части на страната Петрохан и Мездра. Очаквайте от там не само подписка за независимост. Не познавате хората. Те са въглени в огнището.

Има ли някой, който да се занимава с планирането на преминаването през Стара планина? С планирането на развитието на инфраструктурата в страната? За десет, двадесет, петдесет години напред?

Отговарям – никой..!

Властта не се интересува от извънмандатни проекти. Включително и подкрепяната от мен ГЕРБ. Тя живее с хрумки. И като че ли интереси, без да чаткат управляващите какво значи, че катафалка ремарке няма!

Пръст сме били, пръст ще станем, приятели!

Но зад нас ще има или пирамиди, или нищо.

Амин!

 

Петко Симеонов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.