Home » Авторски страници, българи зад граница

Среща на генералният консул Иван Анчев с конгресмен Питър Роскъм

2018.01.25 Няма коментари
Spread the love

На 24 януари 2018 г. генералният консул на Р. България в Чикаго проведе работна среща с конгресмена от щата Илинойс Питър Роскъм (6-ти избирателен район, Републиканска партия). По време на срещата Иван Анчев представи българската общност в Чикаго и нейното културно многообразие – български училища, църкви, културни и обществени организации. Конгресмен Роскъм прояви силен интерес към участие в бъдещи социални и културни събития на общността.

Иван Анчев и Питър Роскъм

По време на срещата беше отделено и специално внимание на Българското председателство на Съвета на ЕС през първата половина на 2018 г. и свързаните с това приоритети на дейност, по-специално европейската перспектива пред Западните Балкани. Темата представлява специален интерес за конгресмен Роскъм, в качеството му на съпредседател на 20-членната двупартийна Комисия за демократично партньорство към Камарата на представителите на американския Конгрес (The House Democracy Partnership Commission), развиваща интерпарламентарни отношения с държави от Балканския регион.

Тази среща е част от дългосрочната дейност на ГК – Чикаго за засилване на двустранните отношения на политическо ниво с представители на общинските и щатските власти, както и с представители на американския Конгрес, в чийто избирателни райони има големи български общности. Припомняме ви, че в началото на 2018 г. беше договорено с представители на губернатора Брус Раунър, български инициативи да бъдат включени в събитийния календар по случай 200-та годишнината на щата Илинойс. По-рано тази седмица беше официално потвърдено първото от поредицата български събития, а именно – тържественото издигане на българското знаме на пл. Дейли в Чикаго по повод националния празник 3-ти март.

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.