Home » Авторски страници

Другото лице на 11 януари. “Хубава си, моя горо”

2018.01.12 Няма коментари

В деня на официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС, когато в Народния театър в София имаше тържествена церемония с участието на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, председателя на ЕП Антонио Таяни, председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, президента Румен Радев, премиера Бойко Борисов, председателя на НС Цвета Караянчева и други официални лица, не само по улиците на София, но и в други български и европейски градове имаше протести, организирани от наши сънародници. Освен в защита на Пирин, те бяха и против корупцията и беззаконието, които за съжаление въобще не са си отишли от страната, която в момента председателства Европейския съюз.

Протестът в Брюксел

Българи в Брюксел пеят “Хубава си, моя горо” по време на протестно събитие, което се проведе вчера, 11 януари, в защита на Пирин и срещу корупцията в България.

Протест в защита на Пирин и срещу корупцията и беззаконието в Родината се проведе и пред Българското посолство в Лондон. Българи в Лондон пеят “Хубава си, моя горо”.

Влада Томова, Ню Йорк, “Хубаво си, мое голфово игрище…”

А това е видеозапис от вчерашния протест в защита на Пирин, която се проведе в София. За срам на националната телевизия БНТ, тя отрази това събитие като каза, че в протеста са участвали десетки, въпреки че протестиращите бяха хиляди.

За разлика от БНТ, Ройтерс написа в свой репортаж от София, че в центъра на града е имало хиляди протестиращи.

Протести имаше и в други градове в България. Въпреки дъжда във Варна, и там протестът беше многолюден.

Снимка: Наталия Вучкова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.