Home » Авторски страници, политика

Миксираният Северозапад

2018.01.30 Един коментар
Spread the love

“Властта предлага ново райониране на България, при което Северозападът изчезва във всичките три варианта, обявени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Така вече няма да го има определението “най-бедният регион в България и в ЕС”. При всяко от прекрояванията на районите, Северозападът е поделен между региони, но никога обособен, както е сега.” – из информация на Сlubz.bg

На картата в сиво е сегашният най-беден регион в ЕС – българският Северозапад

Преди, заради усвояването на еврофондове от общините, които се превърнаха в селски стадиони и безмислени фитнеси на открито, та даже и села отсъмнаха с басейни, а общините задлъжняха, понеже малко от тези еврофондове се изплатиха, заради безкрайните нарушения, направиха от всяка паланка община. Сега окрупняваме, за да покрием проблема.

Предлаганите районирания искат да замаскират проблемите на отделните области и да покажем на Европа някакво по-човешко лице, докато народът тъне в мизерия.

Проблемните са Видинска, Монтанска, Врачанска, Сливенска, Ямболска. Вероятно и Разградска, Силистренска, Плевенска и Добричка не цъфтят. Варна е много зле откъм заплати, въпреки официалната статистика.

Гадното е, че северът е в пъти по-зле от юга, и не се прави нищо, за да се промени това, ами се маскира проблемът като се миксират областите така, че богатите да изтеглят бедните от статистиката и така да няма най-беден в Европа регион.

Отвратително!
Управляващите са ужасяващо арогантни.

 

Стела Николова

——————————————————————————————————————————————-

Снимка: Wikimapia.org

42-а. Спрях от другата страна на булеварда срещу моя блок и ги преброих. 42 апартамента светеха в събота вечер. От 180. А в последните блокове на комплекса почти не се виждаше светлинка. Живея в комплекс “Панония” във Видин. Това е един от сравнително новите квартали; имаше десетки магазини и заведения, включително денонощен магазин. Преди няколко месеца затвори предпоследният магазин, сега остана само един. Не се знае докога. Имаше и детска градина, зъболекарски кабинет, фризьорски салон, магазини за дрехи, мебели и какво ли не. Сега няма нищо. Хора като сенки се засичат по входовете, деца почти не се виждат. На единствената детска площадка изникна жилищна кооперация. Дори кофите за боклук са празни. Преди няколко години един комшия ми каза: „Не е на добре, щом и бездомните кучета изчезват, значи сме на умирачка”.

Прокудиха ги изродите, които от десетилетия оглозгват като лешояди градовете и селата ни. Всякакви се смениха, цялата ченгеджийкса банда се изреди да „управлява”, краде и досъсипва каквото е останало. И всеки път обещаваха, и всеки път си избирахме следващия мафиотски клан, който продължаваше грабежа.

Така не става, не е решение да избираме измежу тези или онези ченгета. Измежду тези или онези комунета. Измежду тези или онези корумпирани партийни боклуци. Решението е да изринем цялото това блато, до последното боклуче и тогава да почнем да си редим държавата. С чисти и честни хора. И да се молим да не е късно. Стотици села вече са превърнати в гробища, десетки градове в призраци, милиони българи в бежанци. Бежанци от корупцията, беднотията и престъпленията на мафията. Днес лицата на това статукво са Буда, Цацаров и Пеевски. Но не се лъжете, нито БСП, нито ПФ, или някоя друга престъпна партийна банда, създадена от ДС, е алтернатива. Алтернатива на това зло сме ние, гражданите. Непримиримите, които сме запазили стремежа си към свобода и справедливост.

 

Георги Георгиев,

ГД “БОЕЦ”

One Comment »

  • Д-р Стойчева said:

    За съжаление това е положението в наща мила татковина. Всичко се срутва пред очите ни а ние се правим, че не виждаме. Като специалист, зъболекар, с 25 години практика искам да кажа, че ситуацията ще става все по-зле. И всичко ще е за сметка на пациента.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.