Home » Е-Списание

Убийствата в Чикаго са намалели с 15%, но пак са убити повече от 600 души за година

2018.01.01 Няма коментари

Полицията в Чикаго съобщи, че през 2017 г. има почти 15% спад на насилието в града, в сравнение с предходната година, но за втора поредна година след 2002 г. са убити над 600 души, информира АП.

Публикуваната във в. “Чикаго Сън Таймс” статистика показва, че през 2016 г. са извършени 771 убийства, а през 2017 г. – 664* души са убити в рамките на града от Нова година, плюс седем души, застреляни от дежурещи полицейски служители. За същия период престрелките са намалели от 3 550 до 2 785.

Така Чикаго отбеляза спад от 100 жертви на убийства през 2017 г., в сравнение с предходната година.

Полицията пояснява, че спадът се дължи на разширеното използване на технология, която позволява на полицията да установи точното местоположение на престрелката и бързо да изпрати служители на място.

В администрацията на кмета Рам Емануел са оптимисти, че подобна технология ще помогне като цяло за намаляване на престъпленията и през 2018 г.

——————————————————————————————————————————————————–

* Чикагската полиция съобщи за 650 убийства за годината до 30 декември – число, по-ниско от броя на Sun-Times, тъй като не включва убийства по градските автостради, които попадат под юрисдикцията на щатската полиция в Илинойс, а така също и убийствата, смятани за оправдани от следователите, каквито са случаите на самозащита.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.