Home » Избрано, политика

Борисов пред Европарламента: Каква корупция?

2018.01.17 Няма коментари
Spread the love

Премиерът представи приоритетите на България за европредседателството

Борисов пред Европарламента. Снимка: БГНЕС

Министър-председателят Бойко Борисов представи днес пред Европарламента приоритетите на Българското председателство, като акцентира върху европейската перспектива на Западните Балкани, сътрудничеството с Турция за пресичане на миграцията към Европа, нуждата от запазване на кохезионните фондове за подпомагане на изостаналите държави в ЕС и необходимостта от подобряване на отношенията с Русия.

След него 20 евродепутати се изказаха, като само заместник-председателката на групата на зелените Ска Келер (Германия) заслужи вниманието му, за да й отговори изчерпателно в края на дебата. Тя го попита за заплахата за екоравновесието в Пирин и за корупцията в България. Борисов заяви, че още в този момент е готов да подпише пред Европарламента, че е дал разрешение само за втори лифт и „нито една керемида“ няма да се сложи в Пирин.

Карикатура: Христо Комарницки

За корупцията каза, че щом има икономически растеж в България и хората 10-11 пъти са му давали победа на избори, корупцията не би трябвало да се смята за проблем.

Той обеща също така мнозинството в парламента да ратифицира Истанбулската конвенция и разобличи ръководството на БСП, че се противопоставя на защитата на жените от домашно насилие.  /“Сега”/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.