Home » Авторски страници, българи зад граница

Благотворителна акция в Чикаго събра над 10 хиляди долара

2017.12.03 Няма коментари
Spread the love

В съботната вечер на 2 декември, в залата към Българската православна църква “Св. София”, на благотворителна вечер в подкрепа на Евелина Канева и нейното семейство, се стекоха стотици сънародници. Евелина, съпруга и майка на три дъщери, е болна от рак. Паркингът пред храма “Св. София” не успя да побере желаещите да подкрепят благородната мисия, а залата преизпълни капацитета си от 300 души.

В специалната програма на благотворителната вечер участваха: хор “Гласовете на малката България”,

фолклорен ансамбъл “Верея”,

дует “Минкови”,

американски оркестър на Дейвид, Живко и Елиът

и Жеков бенд.

Габриела Канева, най-голямата дъщеря в семейството, прочете поздравление от майка си Ева към присъстващите и им благодари за щедростта и подкрепата.

Освен с входа от 10 долара и кутията за дарения,

в акцията се включиха и танцьорите от ансамбъл “Хоро”, които дариха 10 долара от всеки продаден същата вечер билет за предстоящия им юбилеен концерт.

А съученичките на дъщерите на семейство Каневи от училище “Джон Атанасов” събраха специално за благотворителната акция над $600 от продажбата на картички.

Имаше и търг на рисунки на Богдана – управител на “Малинчо” и на торти от “Анета Кейк”. Този търг добави почти 1000 долара към вече събраната внушителна сума. Със дарения участваха още “Marchela Travel”, ‘ Ново българско училище”, “Малко Българско училище”, “Транспортни Ком” и др.

Невероятна атмосфера на щедрост и удовлетворение цареше наоколо. Присъстващите се веселяха с кръшни хора. Гордея се, че съм част от общността способна да събере 10015 долара за една вечер и да помогне на нуждаеща се съгражданка.

Всички дошли на благотворителната вечер показаха, че могат да са съпричастни към болката на другите, показаха и, че сме общност, която може да е откликваща, солидарна и  сплотена.

Нека не спираме с помощта за Ева само дотук. Нека продължаваме да помагаме на семейството в нужда и директно:

Тhe bank accounts for direct donation:
In America:

TCF Bank
Routing Number: 271972572
Account Number: 5771111605

In Bulgaria:

UNICREDIT BULBANK
SWIFT: UNCRBGSF
IBAN: BG94 UNCR 7000 1521 0298 67
Conyo Dimitrov Conev за Evelina Kaneva
[email protected]

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing

Петранка Стаматова

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.