Home » Авторски страници, българи зад граница

Ново радио BG VOICE

2017.12.01 Няма коментари
Spread the love

Българите в САЩ и Канада ще могат от днес да слушат ново радио, 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата. Радио BG VOICE ще стартира точно в 3 часа следобед в Чикаго (4 ч. на Източното и 1 ч. на Западното крайбрежие). Екипът на радиото изпрати прессъобщение, в което се казва:

За да го слушате, може да отворите нашия сайт www.BG-VOICE.com или да си свалите мобилното приложение BG LINKED за android и iOS, както и през платформата TuneIn. Уникалното за радио BG VOICE е, че предлага два стрийма с различен стил музика за всеки вкус. Слушателите ще могат да избират между най-големите български и световни хитове или поп-фолк и балкански парчета.

Старт на радиото ще дадат звездите Георги Христов и Камелия. Техни песни са избрани да прозвучат първи в ефира на двата стрийма в петък следобед. “Радвам се, че точно с моя песен стартира радио BG VOICE и пожелавам на всички българи в Северна Америка да не забравят хубавата българска песен” – казва Жоро Христов. Радио BG VOICE ще включва 30% само български хитове, а три часа всеки ден в програмната схема са запазени за най-любимите родни изпълнители (11/10с АМ, 4/3с РМ). От 11/10с РМ ще вървят най-добрите ретро парчета.

В поп-фолк стрийма стартът ще бъде даден с вечния хит “Къде си ти” на Камелия. Звездата приключва своето американско турне този уикенд с концерти в Чикаго, Ню Йорк и Нейпълс. “За мен е огромна чест, че бях поканена за старта на радио BG VOICE и то точно с тази прекрасна песен. Желая на всички слушатели и екипа на радиото само хубави емоции” – казва Камелия. Там също ще има часове с българска музика, ретро поп-фолк и балкански хитове.

Веднага след Нова година в петък и събота вечер по радио BG VOICE ще има 4-часови поздравителни концерти. Всеки слушател ще може да се обади по телефона или във Facebook и да поръча поздрав за свой любим човек, приятел или компанията, с която празнува. Водещ на поздравителните концерти по BG VOICE ще е Динко Иванов, който е и музикален директор на радиото.

Вечерните уикендни програми ще са пълни само с топ хитове. Така радио BG VOICE ще бъде част от вашите партита без да има нужда да ровите в You Tube или на други места за най-добрите песни за вашия купон.

В делничните дни на всеки кръгъл час BG VOICE ще предлага новини и времето. Водещи на емисиите ще са лицата на BG VOICE Ясен Дараков и Галина Петрова, както и нови таланти, които се присъединяват към екипа. “Мисля, че това е още една страхотна възможност за информация и забавление за нашата общност тук – казва Ясен Дараков – Радио BG VOICE ще успее наистина най-бързо и в реално време да предава най-важните и извънредни новини. Но ще го правим наистина кратко и ясно – в две минути на всеки кръгъл час.”

За контакти: [email protected]

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.