Home » Авторски страници, българи зад граница

Изследване за българските неделни училища във Великобритания

2017.12.19 Няма коментари
Spread the love

Статията на д-р ВАЛЕНТИНА АЛЕКСАНДРОВА-КИРОВА „Българските неделни училища във Великобритания от гледна точка на страната на произход и на приемащата страна“ излезе от печат в сп. „Български език и литература“, Vol. 59, No. 6, 2017 (на английски език).

Съдържанието на “BULGARIAN LANGUAGE SUNDAY SCHOOLS IN THE UK FROM THE VIEWPOINT OF COUNTRY OF ORIGIN AND THE HOST COUNTRY” може да се види ТУК.

Предстои статията да се преведе на български с допълнения и да бъде издадена в двуезичен вариант от издателство „Аз Буки”.

Изследването представлява ценно проучване не само на историята и развитието на българските училища във Великобритания, но и паралел с подобни такива училища от Полша, Унгария, Румъния, действащи на територията на Обединеното кралство.

 

Снежина Мечева,

говорител на АБУЧ

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.