Home » Авторски страници

Кърваво нападение с 27 убити и 30 ранени в Тексас

2017.11.06 Няма коментари
Spread the love

27 убити и 30 ранени след масова стрелба в Тексас. Кървавото нападение се е разиграло в църква в малкото градче Съдърланд Спрингс (Sutherland Springs). Нападателят Devin Patrick Kelley е 26-годишен мъж.

Той започвал да стреля, докато бил отвън, и продължил да стреля вътре, в самата църква, с полуавтоматично оръжие.

Жертвите са на възраст между 5 и 72 години. Сред тях е и 14-годишната дъщеря на пастора, който по това време е бил извън града. Общо 683 души живеят в градчето.

На излизане от църквата нападателят бил пресрещнат от въоръжени съседи и започнало преследване с коли. Драмата завършва с катастрофа на 12 километра от местопрестъплението.

Стрелецът е намерен мъртъв, но не ясно дали се е самоубил или е бил прострелян от съседа си.

Нападателят е бивш военнен, който преди няколко години е лежал 12 месеца в затвора за насилие над жена си. Той е живял на 50 километра от тази църква. А властите са намерили и други оръжия в неговата кола.

Снимка: EPA/MICHAEL REYNOLDS

Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който е на 12-дневна обиколка в Азия, написа в Twitter: “Нека Господ да е с хората от Съдърленд Спрингс, Тексас. ФБР са на мястото. Аз следя ситуацията от Япония”.

„Като щат сме изправени пред най-голямата масова стрелба в историята ни. Има толкова много семейства, които са загубили свои близки, бащи, майки, синове и дъщери. Трагедията разбира се, е още по-голяма заради факта, че се е случила в църква – място за преклонение. Скърбим за загубата им и подкрепяме семействата им”, коментира губернатор Грег Абът.

В Посолството на Р. България във Вашингтон няма постъпила информация за загинали или пострадали български граждани по време на стрелбата в Тексас. Българското посолство остава във връзка с местните власти и следи ситуацията.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.