Home » Авторски страници, българи зад граница

Втора среща на българския бизнес в Чикаго

2017.11.17 Няма коментари
Spread the love

На 16 ноември, четвъртък, от 7 часа вечерта, в Уилинг се проведе организираната от Генералното консулство в Чикаго Втора среща на българския бизнес. Въпреки късния час, в залата присъстваха много представители на български бизнеси в района.


Срещата бе открита от българския генерален консул Иван Анчев.


Той предаде щафетата на търговското аташе към консулството Теодора Ботева.


След като запозна присъстващите с програмата на срещата, Теодора Ботева започна своята първа презентация на тема “Европейските фондове”. Тя представи Програмите на Европейския съюз за финансиране на български бизнеси, както и информационните сайтове за тях. Финансиращите програми за периода 2014-2020 г. са с ресурс за България 7.5 милиарда евро, но от тях могат да се възползват само български фирми. Г-жа Ботева обърна специално внимание на предстоящите програми.

Втората презентация бе на тема “Институции в САЩ в помощ на малкия и среден бизнес”. Г-жа Ботева разказа за възможностите на подкрепа на малкия бизнес в САЩ на федерално, щатско и общинско ниво.

След нея думата взе Лена Пасева от Accion – нестопанска финансова институция, чиято мисия е да даде на хората финансовите инструменти, от които се нуждаят, за да подобрят живота си.

От Accion предлагат кредитиране, консултански услуги и образование на клиентите си, за започване на малък бизнес.

Своя бизнес представиха и домакините на събието – Маргарита и Доминика Халачеви от Тhe Hellth Cuisine.

След това Анета Такева представи двата свои бизнеса – Rose Valley Land и Thracian Lands Crafts. На специална маса можеше да се видят и закупят продуктите, които тя предлага.

След нея Ясен Дараков – редактор и собственик на вестник BG Voice, разказа за ползата от мобилното приложение BG LINKED.

Накрая присъстващите имаха възможност да общуват и да се наслядат на прекрасните лакомства, предложени от домакините.

Всички изразиха желание за продължаване на общуването, за търсене на начини за повишаване на опознаването и обмяната на препоръки между българските бизнеси.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.