Home » Авторски страници

74 кандидати за стажант-аташета се явиха на изпит в МВнР

2017.11.16 Няма коментари
Spread the love

74 кандидати за дипломатическа кариера се явиха на 14 ноември 2017 г. на писмен изпит за стажант-аташета в Министерството на външните работи, съобщи пресцентърът на МВнР. Те писаха по темата за Източното партньорство. Вакантните места за стажант-аташета са 15.

През октомври Министерството обяви общ конкурс за назначаване на 15 държавни служители на длъжност „стажант-аташе”, като срокът за подаване на документи бе 24 октомври. Целта е да бъдат привлечени повече млади хора в българската дипломатическа служба, които ще имат възможност един ден да отстояват интересите на страната ни в чужбина или като градят българската външна политика от София.

Точно в 10 часа на 14 ноември постоянният секретар на МВнР Елена Шекерлетова посрещна явилите се 74-ма от общо 83-ма допуснати до участие кандидати и обяви началото на писмената част на конкурса. Форматът на изпита включваше три етапа – решаване на тест от затворен тип за проверка на общата култура, както и тест от психолог; разработване на аналитично есе по външнополитическа тема от въпросите в конспекта; аналитично есе на един от езиците, с които се кандидатства.

Директорът на Дипломатическия институт към министъра на външните работи Таня Михайлова запозна участниците с инструкцията за провеждането на писмената част от конкурса и отговори на техните въпросите.

Изпитът започна в 10:40 ч. и приключи в 14:40 ч. Кандидат-дипломатите писаха върху вариант №2 на теста. Те трябваше да разработят аналитично есе по тема №18 от публикувания на 29 август 2017 г. конспект: “Източното партньорство – платформа за сътрудничество със страните от Източна Европа и Южен Кавказ”, съобщи още пресцентърът на МВнР.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.