Home » Авторски страници, българи зад граница

Първи учебен ден в БУ “Звънче”, графство Съри

2017.10.04 Няма коментари
Spread the love

Вече девета година училищния звънец бие в нашето уютно и прекрасно училище. Вече девета година нови деца прекрачват прага на българско училище “Звънче” – графство Съри, Великобритания.

“Звънче…, а защо звънче?” – питат малчуганите и вперват любопитни очички в учителя си.

Така го кръстиха първите ни ученици от далечната 2008 година, когато училището ни стартира от хола, в къщата на нашата директорка Филка Ананиева. Тя, през 2014 година, бе удостоена с престижната награда на МОН “Неофит Рилски” за просветна и родолюбива дейност. А през 2015 година е избрана в управителния съвет на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Все повече деца прииждат в класните стаи, за да се научат на българско четмо и писмо, да не забравят своите корени и да уважават миналото на дедите си. Да имат самочувствието на българи, произлезли от велик народ, с богато културно и духовно наследство, с история, която се губи далече-далече, в романтиката на отминалите дни.

Нашите учители са страхотни специалисти и дават не само знания, но и огромна любов, учат с личния си пример, и със силата на духа си. Гледайки ги, ни напомнят за българските възрожденски даскали, които са учили децата на всичко и са давали мило и драго за своите ученици.

На добър час, скъпи родители, мили деца, прекрасни учители, ползотворна и успешна работа на всички през 2017-2018 учебна година!

Благодарим Ви от сърце, скъпи учители, безкрайно уважение и признателност Ви изказваме от името на всички.

Поздравления за първия учебен ден, поздравления за първите стъпки на малчуганите в класните стаи и уроците за България.

Прекрасен старт. На добър ни час. На добър час учители, родители, настоятели, деца.

Предстои ни да извървим прекрасен и вълнуващ път заедно!

 

БУ “Звънче”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.