Home » Авторски страници, политика

Захариева се среща с Борис Джонсън

2017.10.15 Няма коментари
Spread the love

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на работно посещение в Обединеното кралство, съобщи пресцентърът на МВнР.

Водената от нея делегация ще проведе днес среща с британския първи дипломат Борис Джонсън. По време на разговора ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с двустранните отношения, както и възможностите за сътрудничество между двете страни по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз. Приоритетите, които България ще следва по време на Председателството, са друга основна тема на срещата, като особено внимание ще се обърне на Западните Балкани.

Предвижда се да бъдат дискутирани основни въпроси, свързани със защитата и статута на правата на гражданите на ЕС и на Обединеното кралство в контекста на Брекзит. По време на срещата ще бъдат разгледани и възможностите за допълнително задълбочаване на икономическите и търговски отношения между България и Великобритания, инвестициите, както и перспективите за развитие на туризма, където за последната година се наблюдава ръст на туристите с над 15% и в двете посоки.

По-късно днес, в рамките на посещението си, министър Захариева ще участва в работен обяд с колегите си от Хърватия, Чехия, Унгария, Полша, Румъния, Словения, Словакия и Обединеното кралство.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.