Home » Авторски страници, политика

Захариева и Йоурова обсъдиха Българското председателство на ЕС и Западните Балкани

2017.10.27 Няма коментари
Spread the love

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева разговаря с европейския комисар за правосъдие, потребители и равнопоставеност между половете Вера Йоурова, която е на посещение в София – съобщи пресцентърът на МВнР. Захариева и Йоурова обсъдиха правосъдната реформа, напредъка по Механизма за сътрудничество и оценка, както и предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Йоурова оцени положително поставянето на въпроса за европейската перспектива пред държавите от Западните Балкани от страна на предстоящото Българско председателство.

„Нашето мнение е, че трябва да им подадем ръка, така че усилията ни да стигнат до обикновените хора – и в областта на инвестициите, но и на политическия напредък. Иначе ще загубим Западните Балкани за европейското семейство” – заяви министър Захариева. Тя допълни, че шестте кандидатки от региона за членство в ЕС трябва да бъдат разглеждани според индивидуалните си заслуги, а не в пакет. „Обратното демотивира напредналите и няма полза за изоставащите”, подчерта тя.

„В Съвета предстои политически дебат по Западните Балкани и затова специфичните познания, които България притежава по въпроса, са изключително важни за нас. Имате уверенията ми, че ще предам вашето послание в Брюксел” – каза комисар Йоурова.

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.