Home » Авторски страници, българи зад граница

Бързи новини

2017.10.20 Няма коментари
Spread the love

“Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много се доверихме на ЕС. А тяхна грешка е, че приеха това доверие като слабост и злоупотребиха с него” – каза Путин, цитиран от ТАСС и Ройтерс. Прав е – нас, източноевропейците, все за второ качество човешки материал ни смятат. Да си имаме уважението! Или ще сме равнопоставени, или никакви такива западноевропейски лозунги за равенство, пък те да са по-равни от нас.

Снимка: chronicle.bg

Мадрид е на път да отнеме автономията на Каталуния. Доста по-елегантен ход от предшестващите побои на полициата над невинни баби и жени, тръгнали да гласуват на референдум за независимост. Никой не знае как ще завърши каталунската драма, но едно е ясно – боят ще се помни дълго, а единство с бой не се постига. И – като се прибави и йезуитската позиция на ЕС към исканията на каталунците – нещата клонят към уравнение с няколко неизвестни и една огромна обида.

Снимка: Дойче Веле

ЕС намалява рязко финансовата помощ за Турция. На какви основания ЕС ще подпомага финансово Турция, не е много ясно – не се е чуло да е член на ЕС. Сигурно иде реч за онези 3 милиарда евро, които ЕС обеща на Турция, за да издържа 2 милиона бежанци, но 2.9 милиарда от тях са вече изплатени и нещата залитат към „пари няма, действайте!“. Туск съобщи, че има договорка за финансирането на Африка, с оглед да спре емиграцията от Африка и африканците да се пренасочат към работни места на континета им. Сигурно парите пак ще идат в нечий диктаторски джоб, а лодките с африканци ще продължат да щурмуват Средиземноморието, но какво да се прави – докато не започнат да им раздават противозачатъчни, вместо пари, така ще е.

Джордж Сорос

Сорос дари на създадената от него фондация „Отворено общество“ 18 милиарда долара. Фондацията му е втората по големина неправителствена организация, след фондацията на Гейтс. Какво нещо само е да имаш пари, нали? – Правиш си наддържавна държава и си прокарваш идеите в световен план.

Тереза Мей. Снимка: БГНЕС

Разговорите по Брекзит циклят. На Острова вече и на бебетата им писна от разтягане на локуми по темата. Просто, каквото и да ви говорят – става дума за пари. В случая много пари, необходими за гориво на ЕС и бурната му дейност. Последно пазарлъкът беше стигнал от 100 на 20 милиарда евро и Тереза Мей, с половин уста, го обяви, но нищо не се знае – настроенията сред обществеността са да си тръгнем и да не плащаме нищо. Още повече онези, които подписваха влизането на Британия в ЕС, отдавна не са на власт и сигурно си пекат дупетата по Карибите, а народецът ще им плаща сега гяволъка.

 

Радост Даскалова,

Великобритания

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.