Home » Авторски страници, българи зад граница

Поредна антибългарска провокация в Босилеград

2017.09.08 Няма коментари
Spread the love

И тази година на 8 септември, в ранните утринни часове, представители на местната организация на Съюза на бойците на народноосводителната война побързаха да отбележат „Деня на освобождението на Босилеград от българската фашистка окупация“, с полагане на венец на партизанската чешма в центъра на Босилеград.

Тази чешма бе построена с общински средства и разрешение на кмета Владимир Захариев през 2006 г., само една година след повдигането на паметника на Левски. Още тогава беше ясно, че това се прави с цел провокиране на антибългарски чувства и постигане на „идеологически баланс“, в отговор на извдигането на паметника на Левски.

Тази чешма и отбелязването на това измислено събитие трайно взриви отношенията между българските организации и кмета Владимир Захариев, и повдигна напрежението в града.

Идеологическата постановка за „освобождението на Босилеград от българската фашистка окупация“ се влачи още от времето на комунистическа Югославия и е пълен исторически фалшификат – на 8 септември 1944 година в Босилеград не се е случило абсолютно нищо. Няма никакво съмнение, че отбелязването на 8 септември в Босилеград се прави с провокативна цел – провокиране и заплаха към всички родолюбиви и просветени българи в Босилеград.

 

КИЦ „Босилеград“
Иван Николов

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.