Home » Авторски страници

Народе български…

2017.09.07 Няма коментари
Spread the love

Коментар на Нури Джурин на вчерашния празник 6-ти септември

Ех, Народе Български, къде си, къде си? Като гледах предателите на България как са се изтописали със самозадоволените си физиономии, със скъпите си костюмчета, с егоцентричността си, със самозадоволството си – първо през главата ми мина, на този празник тези срам нямат ли, толкова ли са безочливи? Когато предците ни са давали живота си, за да обединят България, а тези там са разединители. Продадоха красивата ни, милата ни, богатата ни България, за жълти стотинки и сега са се изтопонисали там и със задоволство гледат в пространството, сякаш нищо не се случва.

И второто нещо, което ми мина през ум: запитах се, къде си, Народе Български, къде си? След като винаги си надигал глава и си рязал главата на змията, къде си сега? Защо мълчиш безучастно, след като винаги си изритвал поробителя от пределите ни, не зависимо какви са били угнетителите – такива или онакива.

Но тези са си от нашите и те са по-страшни от всички поробители досега. Те изгониха младите, карат старите хора да тънат в нищета, смучат от кръвта ни. И същевременно си купуват от лъскави по-лъскави апартаменти и коли, продават България на парче – а ние мълчим ли, мълчим, та нали са си наши! Хвърлят ни партенки, живеят по старото правило “Разделяй и владей”, настройват ни едни срещу други. Гнус ме е от тази сган, повръща ми се.

И другото, което ми мина през главата: как може ей тези там, наредили се и изпъкващи, с цялата им “рая” да не могат за четири години да открият къде се изпариха четири милиарда от КТБ, а за толкова кратко време откриха кой е запалил гората в Кресна? Как ей така един овчар успя да я запали от три страни само с един фас?

Ей, господа, не ви ли омръзна да ни правите на маймуни? Овчар не пали гора, това е все едно да запали родния си дом, овчарят обича планината, както обича душата си, как толкова бързо изчислихте какви са загубите? Как може тези, които го вкараха в тази игра, да са толкова ехидни? Нима мислите, че ви се вярва, вярват ви тези, които вие искате да ви вярват.

Повръща ми се, че успяхте да затриете всичко Българско, че продадохте душите си, че вкарахте Българският народ в този злокобен сценарий. Но бъдете сигурни, че това няма да се търпи дълго, и че Българският народ отново ще надигне глава и ще отреже вашата. Срам ме е да ви гледам.

 

Нури Джурин,

Якоруда, 6.09.2017 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.