Home » Авторски страници, българи зад граница

Начало на учебната година в БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лайден

2017.09.18 Няма коментари
Spread the love

На 9.09.2017 г., за единадесета поредна учебна година, първото българско училище „Св. Св. Кирил и Методий “ в гр. Лайден, Нидерландия, отвори широко врати за своите възпитаници и приятели.

По традиция, в празнично украсения училищен двор с трепетно вълнение се събраха ученици, родители, учители и гости, за да отбележат заедно първия учебен ден. Директорът на училището г-жа Ариета Семерджева пожела на учениците да вървят по пътя на знанието усмихнати и щастливи, и да имат успешна и ползотворна учебна година.

Председателят на управителния съвет г-жа Мария Спирова поздрави присъстващите по случай първия учебен ден и обяви наградите за училището от Деветия фестивал на българите по света „Аз съм българче“, както и наградите, получени от конкурсите на ДАБЧ.

Официални гости на тържеството бяха посланикът на Република България в Кралство Нидерландия г-н Румен Александров и завеждащият консулската служба г-н Свилен Илиев.

С много трепет и вълнение учениците изнесоха кратка тържествена програма. Първият звънец призова учениците в класните стаи, които се изпълниха с детски смях и щастливи гласове. Под бурните аплодисменти на гостите, знаменосците внесоха трибагреника и поставиха началото на новата учебна 2017/2018 година.

Основната мисия на първото българско училище в Лайден, Нидерландия, е да бъде храм на духа и просветата, пазител на културните ни традиции. Нашето начинание спомага за съграждане на духовните мостове, по които децата на България да пренесат българщината в бъдещето.

.

Ева Ахмедова,

БУ “Св. св. Кирил и Методий” – Лайден

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.