Home » Авторски страници, българи зад граница

Кампания за Оля Станчева, ръководител на танцов състав в Отава

2017.07.21 Няма коментари
Spread the love

Информация от Културен център “Зорница”: Благотворителна кампания за ОЛЯ СТАНЧЕВА

Българското дружество в Отава апелира за помощ в благотворителна кампания за ръководителката на танцoв състав “ХопТроп” в Отава – Оля Станчева.

20245404_1932351557038314_505592356879273403_n

Оля бе диагностицирана с рак на гърдата миналия декември, но това не е най-големият проблем, а антиимунно заболяване, където имунната система атакува мозъка и заради рака. Тя трудно говори и ходи поради това, и е в дом под 24 ч. наблюдение. Long term disability обаче не й го покрива 100 процента и всеки ден трябва да се доплаща.

Дарения се приемата на уебсайта на българското дружество в Отава (http://bgottawa-gatineau.ca/) до 15 август 2017 г. На всички дарители ще се издадат бележки за дарение за Canadian Revenue Agency. За разлика от всички други сайтове за благотворителни кампании, те не задържат никакви разходи за себе си, а само таксата на Пейпал, чрез който е електронното събиране.

Ако правите дарение, уточнете, че е “За Оля.”

Оля бе пълна с енергия, идеи и любов към българския фолклор и танци. Тя е един от основателите на танцов състав “Родина”. От 2013 до декември 2016 година, Оля беше инструктор и хореограф в “ХопТроп” на доброволни начала и помогна тази група да се разрастне в клуб с повече от 30 танцьора. Оля също допринесе много за организацията на фестивалите на българската култура в Отава, посвещавайки много часове и усилия.

http://bgottawa-gatineau.ca/
https://www.facebook.com/Canadian-Bulgarian-Cultural-Centre-Zornitsa-127145913983067/
https://web.facebook.com/bulgarskouchilishtemontreal/

.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.