Home » Авторски страници, българи зад граница

Завърши Чуднотека “Малката България ‘2017”

2017.07.24 Няма коментари
Spread the love

1

В продължение на осем седмици лятната Чуднотека „Малката България 2017“ отваряше врата към една истинска малка България в района на Чикаго и близките предградия. Този единствен по рода си детски лагер даде възможност на децата, които не ходят в България през лятната ваканция, да се почувстват по-наблизо до родината и да общуват на български език.

2

Повече от шестдесет деца на възраст от две до дванадесет години не само се забавляваха, пяха и играха на български, но и обогатиха знанията си за родината, за фолклора и за изкуствата на България.

8

Фокуси, посещение от пожарна, чаено парти с приказни герои, среща с български царе и царици, разходка в миналото, изработване на самолети и на замъци от лего конструктори, посещение на детски музей, спортни игри и танци с балони бяха само част от веселбата, която продължи до последната минута.

9

Слънчево настроение и грейнали усмивки съпровождаха всяко едно събитие.

3

Организирана със съвместните усилия на учителите и директорите от Малко Българско Училище, лятната Чуднотека предостави възможност обичта към българското да засияе още по-силно в сърцата на всички участващи.

10

Мили деца, желаем ви прекрасно, незабравимо и безгрижно лято! Ще сe видим отново на 9-ти септември, когато за пореден път ще се отворят вратите на Малко Българско училище и звънливото гласче на звънеца, обявяващ първия учебен, ще ви призове за новата учебна 2017-2018 година.

6

.

Соня Герджев

Още снимки от събитието:

11

4

12

7

5

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.