Home » Авторски страници, българи зад граница

Втори изнесен консулски ден в КИЦ „Босилеград“

2017.07.28 Няма коментари
Spread the love

На 27 юли 2017 г. в КИЦ „Босилеград“ се проведе вторият изнесен консулски ден. Пълномощният министър на Генералното консулство на Р. България в Ниш Николай Колев прие граждани на Босилеград и Кюстендил, които се интересуваха от процедурите за получаване на визи, удостоверения за български произход и кандидатстването за българско гражданство.

Колев

Продължиха разговорите с КИЦ „Босилеград“ и ТВ Инфо Пулс за кандидатстването с проекти по програмата „Изграждане на административен капацитет и демократични институции“, която е в изпълнение на Средносрочната програма за помощ за развитие и хуманитарна помощ за периода 2016-2019 г.

Беше констатирано, че проблемите на българското малцинство и на българо-сръбските отношения все още са обременени с историческите митове от миналото и че е необходимо тяхното свободно обсъждане в сръбското медийно пространство, с цел сближаване на позициите по спорните въпроси.

Беше коментирано и посещението на външния министър на Р. България Екатерина Захариева в Белград.

Колев 3

В следобедните часове пълномощният министър на Генералното консулство на Р. България в Ниш Николай Колев и председателят на КИЦ „Босилеград“ Иван Николов посетиха черквата „Св. Троица“ в с. Извор.

Практиката с провеждането на изнесени консулски дни ще продължи и занапред – всеки вторник в КИЦ „Цариброд“ и всеки четвъртък в КИЦ „Босилеград“.

 

КИЦ “Босилеград”

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.