Home » Авторски страници, българи зад граница

Българска секция в библиотеката на Mt. Prospect в Чикаго

2017.07.14 Няма коментари
Spread the love

Mt. Prospect Library - 1

На 13 юли 2017 г. Генералното консулство на Р. България в Чикаго постигна договореност за откриване на българска секция в Обществената библиотека на Маунт Проспект (Mount Prospect Public Library). Ще започнем с 60 книги + 30 детски книжки, които ще бъдат събрани чрез набирателна кампания измежду самата българска общност в Чикаго. Единственото условие на библиотеката е книгите да са нови (не повече от 1-2 години от издаването им) и да са в ОТЛИЧНО състояние.

Mt. Prospect Library - 3

Договорихме нещо много важно – всеки притежател на членска карта за която и да било обществена библиотека от района, ще може да заема книги от българската секция, както и да поръчва доставка от Mt. Prospect Library в своята местна библиотека. По този начин факторът разстояние ще бъде минимизиран. Много важно е какви заглавия ще подберем първоначално – трябва да покажем на ръководството на библиотеката, че има интерес към българските книги. Имаме желанието да започнем с бестселъри, преведени на български език. Разбира се, ще има и българска класическа литература. Няма да има ограничения за жанровете – важното е книгите да са на български език и да са интересни за общността. За повече информация (вкл. и предложения за конкретни заглавия) можете да пишете на [email protected] или [email protected].

Mt. Prospect Library - 2

Амбицията ни е около Деня на народните будители (1 ноември 2017 г.) да се поздравим с функционираща българска секция в библиотеката на Маунт Проспект. Ако пилотният проект се окаже успешен, ще разширим инициативата и сред други местни обществени библиотеки.

 

Генерално консулство на Р. България в Чикаго

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.