Home » Авторски страници, политика

Save Our Souls или когато Темида загуби честта си

2017.06.15 Няма коментари
Spread the love

Петиция: Юристи искат оставката на министъра на правосъдието

Из текста на Петицията:

“…Справедливостта, от която всички се нуждаем, няма политически цвят и не може да бъде осигурена само от законодателя в рамките на мандата на една или друга партия.

Припомняме Ви, че според българския Закон за нормативните актове, законопроектите подлежат на задължително обществено обсъждане. Независимо от това дали споделяме конкретните предложения за промени, ние не виждаме кой друг, ако не съдиите, са компетентни да формират мнение и предлагат промени в тази област, както и да участват активно в обсъждането им. Намираме за крайно неуместно изказването Ви, че „ако иска промени, г-н Панов следва да се кандидатира за депутат”. По този повод Ви припомняме, че през 2016 г. Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) осъди Унгария за нарушение на свободата на изразяване на бившия председател на унгарския Върховен съд – г-н Андраш Бака, поради реакцията на властите по изразени от него критики към предприетите законодателни реформи.”

Снимка:

Марш за европейско правосъдие, 23 май 2017 г. Снимка: Георги Кожухаров, в. “Дневник”

.

Мария Спирова:

“Само Борисов може да ме свали, и то с аргументи.” Цецка Цачева
#абсурдистан #ОСТАВКА

Цецка Цачева отдавна документирано е доказала, че не би разпознала аргумент, дори ако същият си облече тениска с надпис АРГУМЕНТ и я ритне в пищяла на публично място.

Сериозно, когато български министър в пълно умочомрачение заяви, че гражданите не могат да му искат оставката; когато го обсипват в храчки, а той настоява, че дъждец вали, то той, или в случая тя, е в будна кома и трябва да се оттегли по болест. Защото състоянието на аморална мания за власт и непребиваването в реалността, безпомощната невъзможност да осъзнаеш собствената си неадекватност… Тези неща са болестни. И ако беше лозница, да сме я изкоренили отдавна.

Интелектуалната филоксера не прощава.

Снимка: Булфото

Марш за европейско правосъдие. София, 14.06.2017 г. Снимка: Булфото

.

Явор Калчев:

Протестът винаги е на протестиращите. Няма как да направите фен клуб на група, която свири зле.

Протестиращите го осмислят и му придават стойност.

Да припомня – последният стойностен протест беше през 2013 г. Той се проведе, за да бъде осъществен корпоративен рейд, в резултат на който стратегическа компания смени собствеността си, но за наша гордост излезе от контрол.

Вместо срещу компанията, протестът стигна до Община Варна и Вечният кмет си отиде.

Протестиращите осмислиха и остойностиха протеста. А едно момче вдигна летвата пред нас до небесата. Поклон!

С кански смях научавам, че ми е платено да протестирам – на мен? След като 20 години се боря за справедливост? 🙂 Уви, ще ви призная, че не изкарах нищо и затова в момента съм общак на един строеж – петте години Испански, и петте години Право ужасно ми пречат да фугирам, но пък го приемам като тренировка за самоконтрол на ума 🙂

Та, правете каквото щете, говорете каквото щете, мислете винаги добро и помнете, че когато Темида загуби честта си, ние ще загубим душите си.

SOS /Save Our Souls/.

19030525_10208174722120814_7943991726790715450_n

.

Емил Георгиев:

На 14-ти юни за европейско правосъдие шествах не в София, а във Варна. Отидох там по покана на местната организация на „Правосъдие за всеки“, която ми беше много важно да подкрепя.

Получи се страхотно.

Започнахме на Съдебната палата (Окръжния съд) и завършихме на общината.

Не бяхме повече от 200 души, но знаехме за какво сме излезли. Жестоко беше, че успяхме да увлечем и други от улиците или заведенията.

Говорих както пред Съдебната палата на откриване, така и пред общината на закриване. Също така, докато вървяхме, с много хора – участници в шествието или просто минувачи. А, и малко с полицаите, които ни охраняваха и бяха много готини.

Обяснихме на хората кои са исканията на „Правосъдие за всеки“, от кого зависи те да се приемат и как това ще промени живота им.

Прекрасно включване имаше и от Боби Касиков, който пренесе цялата дискусия на местна варненска почва. С примери за много нагледно документирана корупция, но нула желание от прокуратурата да предприеме действия. Че даже и за отправяни му заплахи за физическа саморазправа.

Каквото и да ви говорят, но на хората им пука за справедливостта. И знаят, че мястото да я получат, е в добре работещия съд. Като си дават сметка, че сегашната система, изтъкана върху завимости и страх, е обречена. Готови са да дадат или сторят нещо за повече законност и адекватно правосъдие. Като готиното в случая е, че ще стават повече и повече.

Поздравления за Стела Николова за силната реч, както и съвместно с Димитър Власев за организацията въобще 🙂

Марш за европейско правосъдие пред Община Варна, 14.06.2017 г.

Марш за европейско правосъдие пред Община Варна, 14.06.2017 г.

Leave your response! Вашето мнение е важно, напишете го!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Моля не ползвайте нецензурни изрази! Всеки коментар, в който има линк, ще изчака редактор да го провери за спам - забавя публикуването.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.